Skip to content

Opdagelses- og livnyderrejse til Bologna & Marche

Tag med til et af Europas yngste lande med en ældgammel historie, der har knyttet romere, arabere, normanere og tyske og spanske kongehuse sammen i ét uudtømmeligt skatkammer af oplevelser. Her fortryller utrolig kulturarv, himmelsk gastronomi, charmerende byer, og naturen folder sig ud i ekstremer med knejsende bjergtinder, iltre vulkaner og poetiske landskaber med bølgende bakker, forrevne klippekyster og indbydende sandstrande. SE HELE PROGRAMMET HER


I disse fantastiske rammer tager vi på en opdagelses- og livsnyderrejse til Italiens hjerte, når vi besøger smukke Bologna og den mindre kendte naboregion Marche.

I Bologna oplever vi, hvorfor byen er kendt som ”den fede, den røde og den lærde”. Vi smager os igennem Italiens madby nummer 1, der har fostret berømtheder som parmesan, parmaskinke, balsamico og bolognese. Vi oplever gadebilledet, der er smukt afstemt i terrakottarøde farver og prydet med tårne og porticoer. Og vi besøger Europas ældste universitet, der i snart et årtusind har været lærdommens arnested.

Sydpå går turen til Marche, hvor vi bor i de stemningsfyldte middelalderbyer Urbino og Ascoli Piceno. Herfra drager vi på opdagelse i højdedragene, tager på trøffeljagt, og indvies i magien bag vino cotto. På hele rejsen nyder vi selvfølgelig det søde italienske liv på smukke pladser, drikker italiensk kaffe og spiser blød gelato. Velkommen til La Bella Italia!

Information

  • Dato 09.05.2023-16.05.2023
  • Adresse
  • Bemærkninger Når du tilmelder dig en rejse, kan du vælge hvilken pristype du vil betale fx depositum eller fuld pris med eller uden enkeltværelse. Vælger du depositum for en rejse, skal restbeløbet betales senest 1.3.2023.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 09.05.2023 10:55-11:40 Torben Folkmann
2 Onsdag 10.05.2023 00:00-00:00 Torben Folkmann
3 Torsdag 11.05.2023 00:00-00:00 Torben Folkmann
Se alle Se færre
Turleder

Torben Folkmann

Torben Folkmann er passioneret Italien-ekspert og en fantastisk engageret guide. Et kendetegn for Torben er, at han har opbygget et helt særligt lokalt netværk, og det kommer altid gæsterne til gode med helt unikke oplevelser og besøg hos lokale familier.

Torben har en bred viden om kulturliv, folkesjæl og identitet, historiske baggrunde og ikke mindst mad- og vinkultur i de lande, han rejser til – og det fornægter sig ikke, at Torben oprindelig er uddannet kok, hvorfor det gastronomiske aspekt også altid spiller en betydelig rolle, når han viser det bedste frem fra området, vi besøger.

FOF har 4 gange tidligere haft fornøjelsen af Torben som guide. Første gang i 2006 på vores første flyrejse til Toscana/Venedig, siden har vi besøgt Vietnam i 2015 og i 2019 besøgte vi Italiens hæl – Puglia. I Corona-tiden blev det til en Livsnyderrejse til Syd-Fyn, hvor vi spiste os igennem lokale specialiteter.

NU må vi igen rejse ud og Bologna er Italiens madby no 1, og sammen med naboregionen Marche, hvor vi skal på ”trøffel-jagt” er det en oplagt destination for FOFs næste oplevelses- og livsnyderrejse.