Skip to content

Opdagelses- og livsnyderrejse Midt-Italien

Opdagelses- og livsnyderrejse Midt-Italien

Italien er et af Europas yngste lande med den ældste og længste historie. I sin nuværende form grundlagt 1861, men landets storslåede og dramatiske historie rækker mere end 2700 år tilbage i tiden. Et uudtømmeligt skatkammer af oplevelser med et mangfoldigt og ekstremt landskab, med bjergtinder der stræber mod himlen, vulkaner der stadig rumler og spyr ild, poetiske landskaber med bølgende bakker og en kyststrækning, der både byder på uendelige indbydende sandstrande og forrevne klippekyster.

Spredt ud i landskabet er byer, landsbyer og ensomt beliggende huse og gårde med rund hånd drysset ud over bakker og bjergtoppe, i dybe dale og på landets store sletter. Helt forståeligt at stort set ”alle” har ønsket af få del i det smukke land. Grækerne, romerne, byzantinerne, araberne, vores forfædre normannerne, tyske, franske og spanske kongehuse.

Så er der alle vi andre! Vi vil stadig have både store og små bidder af det oplevelsesrige land. Men med så meget at opleve er det nødvendigt at prioritere. Så vi har besluttet at den næste opdagelses- og livsnyderrejse skal gå til Midt-Italien, helt præcist til den smukke by Bologna og den mere ukendte naboregion Marche.

Bologna er kendt som ”den fede, den røde og den lærde,” med Italiens ældste universitet og det enestående Anatomiske Teater, 38 km smukke ”portici” overdækkede fortove, magiske tårne, smukke huse og prægtige paladser i lige så smukke farver. For mange Italiens ”madby” no. 1 pga af byens gode lokale køkken, med berømtheder som Parmaskinke, osten Parmiggiano Reggiano, den traditionelle balsamiske eddike, lambruscovin, fyldt og frisk pasta og meget, meget mere.

Vi kører syd på, til regionen Marche, undervejs besøger vi sikkert lilleputstaten San Marino, der stolt knejser på sin lille bjergtop.
Naboregionen Marche er helt, helt anderledes, er ikke på samme måde opdaget af international turisme. Her tager vi ud på landet og op i højdedragene og småbjergene. Bor i de fine atmosfære- og stemningsfyldte middelalderbyer Urbino og Ascoli Piceno, som bliver vores udgangs- og omdrejningspunkter for turen, tager på ”jagt” med trøffeljæger, besøger travertinbrud og bliver indviet i magien bag den sjældne ”vino cotto,” ser mageløse katedraler og freskoer, spiser på landet og lærer kunsten at fremstille de berømte fyldte oliven fra Ascoli.

Vi oplever og nyder livet på samme tid, sidder på smukke pladser, drikker italiensk kaffe og lokal likør, får aperitivo og blød italiensk is, medens vi nysgerrigt iagttager italienerne spadsere forbi i dagens ”passagiata”, hvor ”la bella figura” er ude for at blive vist frem.
Hvem ved… måske bliver vi fristet til at spadsere med?

Kulturturen er under planlægning og forventes gennemført medio maj 2023. Tilmeld dig uforpligtigende interesselisten og du modtager blandt de første et endeligt program med pris, så snart det foreligger i efteråret 2022.