Skip to content

Interesseliste - Opera- og koncerttur Hamborg

Man hører jævnligt danskere bruge udtrykket ”Danmarks anden kulturhovedstad” om Hamburg.

Og det er da heller ikke uden grund, at mange - fra hele Danmark - året rundt drager til Hamburg. Byen har et rigt handelsliv, gode hoteller, glimrende cafeer og spisesteder samt en smuk beliggenhed. Og så har den et helt utroligt udbud af kulturelle oplevelser: fine kunstsamlinger, spændende historiske og tekniske samlinger, egen opera, mange musikspillesteder og som toppen på kransekagen:  koncerthuset Elbphilharmonien.
Det tog hele 13 år, fra man besluttede at ombygge det tidligere kaffe- og kakao-lager på havnen, til byens nye koncerthus stod færdigt. Flere gange gik byggeriet i stå. Dels blev det meget, meget dyrere end beregnet, dels viste der sig større tekniske problemer end forventet med at placere en koncertsal øverst oppe i en ca. 40 etager høj bygning.

Men nu har huset med dets sale, restauranter, lejligheder, udsigtsplatform m. v.  været i brug i 3½ år, og folk strømmer dertil fra hele verden for at opleve den fantastiske arkitektur, den utroligt gode akustik samt en perlerække af koncerter. Mange koncerter er udsolgt flere måneder, før de spilles.
Efter adskillige forsøg er det nu heldigvis lykkedes FOF at skaffe billetter til ikke blot 1, men hele 2 store musikoplevelser!
Lørdag morgen går turen mod Hamburg. Undervejs får vi kaffe og senere frokost. Efter indkvarteringen på hotellet i midtbyen får vi rørt os lidt ved besøg i byens meget smukke japanske have.

Søndag byder på et godt morgenmåltid, inden vi kører til Elbphilharmonien. I den imponerende store sal skal vi ved middagstide opleve Hamburg Staatsorchester under ledelse af den berømte dirigent Kent Nagano spille bl. a. Beethovens populære 5. symfoni (Skæbnesymfonien).
Efter frokost er der fri til cafébesøg, en slentretur i den smukke bymidte eller en tur i Hamburgs nye havneområde, der byer på masser af spændende arkitektur.
Og søndag aften gælder det så Georges Bizets berømte opera Carmen i Hamburg Staatsoper.
Efter en god nats søvn og et godt morgenmåltid går turen mandag tilbage mod Grenaa.

I bussen vil Hardy Andersen på vej mod Hamburg fortælle lidt om byens historie og placering i sammenhængen med det øvrige Tyskland.
Desuden vil han fortælle lidt mere om de 2 kulturoplevelser samt - hvis muligt - spille et par brudstykker fra programmet.

Der er MEGET begrænsede pladser på denne musiktur, som tilbydes i et samarbejde med Grenaa Kunst- og Musikforening. 

UDSOLGT

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 05.01.2022 00:00-00:00

Hardy Andersen