Skip to content

Eventyrlige oplevelser i København og Odense

Eventyrtur - med udstillinger af kunst, musicalen West Side Story og julemarked ved H. C. Andersens hus

Tag med FOF på denne eventyrlige tur, hvor vi fyldes med oplevelser af fantasifuld keramik på CLAY Keramikmuseum, omvisning på Operahuset fuldt af kunst, et højdepunkt af en musical klassiker “West Side Story” fyldt med kendte hits, en maleriudstilling af den verdenskendte Matisse på Statens Museum for Kunst og årets Eventyrlige Julemarked ved H. C. Andersens hus.

Se hele programmet for eventyrturen her

En god start på dagen...
Vi starter fra Pavillonen kl. 8.00 med opsamling på Rønde Rutebilstation kl. 8.30. Der serveres kaffe og brød i bussen.

Undervejs vil Bente Elisabeth introducere os til turens mange oplevelser. Ved middagstid besøger vi CLAY Keramikmuseum, hvor vi ser Morten Løbner Espersens intense værkstedsarbejde under Covid19-pandemien med næsten 300 værker. Som en af de mest succesfyldte danske keramikere, har han i 20 år eksperimenteret fantasifuldt og farverigt med vasens form og udsmykning. CLAY huser også et skatkammer med perler fra de seneste 235 års dansk design- og industrihistorie. Her kan du opleve Flora Danica i selskab med en helt unik samling, som spænder fra mormors musselmalede til Frederik 6.s dessertstel.

Midt på eftermiddagen ankommer vi til Hotel Scandic Sydhavnen, hvor vi efter indkvartering og omklædning køres til Operaen på Holmen. Her starter vi med charcuteri og ost på 3. balkon, inden vi får en omvisning i et unikt hus, rigt udsmykket af nogle af landets førende kunstnere; Per Kirkeby, Olafur Eliasson og Per Arnoldi.

En fortryllende aften...
Aftenens højdepunkt i Operaen er den klassiske musical West Side Story i en pragtopsætning med mere end 30 syngende og dansende medvirkende på scenen. De udødelige hits; America, I Feel Pretty, Tonight, Maria, Somewhere synges på dansk. Shakespeares tragiske kærlighedshistorie om Romeo og Julie inspirerede komponisten Leonard Bernstein til fortællingen om de elskende, Tony og Maria, og to rivaliserende bander i 50'ernes New York. Nyd denne opsætning, hvor dansen i høj grad er et medfortællende og dramatisk element.

Efter en god nats søvn og en lækker morgenbuffet, pakker vi bussen og gør klar til endnu en stor oplevelse; en særudstilling af Matisse. Henri Matisse (1869-1954) er en af de helt store mestre og betragtes som den største kolorist i det 20. århundredes kunst. Den franske kunstner brugte farver som grundlag for sine udtryksfulde, dekorative og storstilede malerier. Han skrev engang, at han søgte at skabe kunst, der ville være "en beroligende indflydelse på sindet, snarere som en god lænestol".

I 1911 maler han kunstværket Det Røde Atelier, som i dag anses for at være et nøgleværk i europæisk kunst. Vi ser det på SMK – Statens Museum for Kunst; Danmarks nationalgalleri og vores hovedmuseum for billedkunst. I samarbejde med The Museum of Modern Art i New York forenes det ikoniske værk: Det røde atelier med de kunstværker, som kan ses i maleriet. SMK huser også en del af den mest betydningsfulde danske kunst fra de seneste 150 år, fx. fra den danske guldalder,

Oplev julestemning i særklasse...
Turen fortsætter gennem det smukke fynske landskab. I Odense nyder vi en frokost og den særlige julestemning ved det Eventyrlige Julemarked i H.C Andersen-kvarteret, som denne dag er forvandlet til et vaskeægte juleeventyr. Eventyrligt Julemarked foregår i de historiske, brostensbelagte gader med gamle, idylliske, velbevarede huse og gårdhaver i den gamle bydel, som H. C. Andersen voksede op i. Her er alt fra julepynt, kunsthåndværk og brugskunst til delikatesser og specialiteter. Der er rig mulighed for at komme i julestemning. Man kan finde traditionelt klædte julemænd i blå klæder, præcis som de så ud, inden Coca Cola gjorde dem røde. Der vil være oplevelser, med historiske børnelege og, som i et rigtig eventyr, oplæsning af selveste H.C Andersen i hans karakteristiske hat og frakke.

Således opfyldt af oplevelser og frokost nydes resten af turen mod Djursland tilbagelænet i bussen med forventet ankomst kl. 18.30 i Rønde og kl. 19.00 i Grenaa.

NB: husk at oplys ved tilmelding, hvem du evt. deler dobbeltværelse med. Tillæg for eneværelse er 375 kr. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 02.12.2022 08:00-08:45 Grenaa, Pavillonen Bente Elisabeth Endresen
2 Lørdag 03.12.2022 00:00-00:45 Grenaa, Pavillonen Bente Elisabeth Endresen
Foredragsholder

Bente Elisabeth Endresen

Bente Elisabeth stammer fra det arktiske område i Norge og har i en årrække boet på Grønland. Hun maler den arktiske og nordiske natur, naturens elementer; ild, jord, luft og vand samt kosmos. Hendes malerier balancerer mellem abstrakt og naturalistisk, med en særlig nordisk tone. Hun udstiller, afholder foredrag og er aktiv internationalt, bl.a. i projekter om klimaforandringer med kunstnere og videnskabsfolk. Se: www.benteelisabeth.dk