Skip to content

Kongernes Samling Koldinghus

FOF byder, sammen med dramaturg Lisbeth Weitemeyer, på en historisk dagstur til Koldinghus, hvor vi på vejen til Kolding også besøger den smukke lille Skanderborg Slotskirke, der ligger på slotsbanken ud til Skanderborg Sø. SE HELE PROGRAMMET HER

Kirken giver os et strejf af historiens vingesus med historien om Anna Sophie Reventlow og Frederik 4., der mødte hinanden i riddersalen på Koldinghus og blev gift i Skanderborg Slotskirke.

På Koldinghus skal vi se museets storslåede udstilling, ”Flora Danica – Verdens vildeste stel”, der åbnede i oktober 2022 efter stellets mange års tornerosesøvn. Men nu et stellet med godt 1.100 dele udstillet i museets smukke bibliotekssal, der stammer fra Det Kongelige Bibliotek.

På museet skal vi også se udstillingen ”Dannebro – kongeskib i 90 år”. Udstillingen er en hyldest til det gamle, smukke kongeskib og dets funktion for kongehusets mange rejser både i og udenfor de danske farvande, hvor vores kongehus har repræsenteret Danmark ad søvejen. Udstillingen viser modeller af kongeskibe gennem tiden, kongefamiliens private effekter, vi hører om livet om bord m.v.

På Koldinghus skal vi også se arkitektparret Exners storslåede restaurering, der fik en helt anden indretning, end den først tænkte. Vi skal høre historien om et enestående og besværligt bygningsværk – restaureringen af Christian 3.s sydfløj og Christian 4.s slotskirke.
Vi spiser frokost i Madkælderen på Koldinghus. Der serveres en buffet af årstidens produkter med alt lavet fra bunden i restaurantens køkken i den historiske kælder.

Lisbeth Weitemeyer har siden 2008 været ansat på Koldinghus, og hun vil på vejen ned introducere os til turens mange oplevelser og fortælle om slottets historie og på slottet viser hun os rundt i Flora Danica udstillingen.

En tur med mange unikke, historiske kulturoplevelser - afgang fra pavillonen, opsamling Rønde rutebilstation.

I prisen er inkluderet: guide, bus, formiddagskaffe/te + rundstykke, entreer, omvisninger, frokostbuffet + en genstand.

Information

  • Dato 28.04.2023-28.04.2023
  • Adresse
  • Bemærkninger I prisen er inkluderet: guide, bus, formiddagskaffe/te + rundstykke, entreer, omvisninger, frokostbuffet + en genstand. Bemærk udflugter o.lignende er ikke omfattet af muligheden for framelding. Afbestillingsforsikring tegnes ved eget forsikringsselskab. Ret til ændringer forbeholdes. For at få det bedste udbytte af FOFs udflugter og kulturrejser, er det deltagernes ansvar, at være i en rimelig god fysisk form, så programmet kan gennemføres som anført! FOF Djursland er medlem af rejsegarantifonden - reg. nr. 2260. Pladser i bussen tildeles efter først-til-mølle-princippet. Afgang fra Pavillonen kl. 08.30, opsamling Rønde Rutebilstation kl. 9.00.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 28.04.2023 08:30-19:30 Lisbeth Weitemeyer
Underviser

Lisbeth Weitemeyer

Underviser er cand. mag Lisbeth Weitemeyer, foredragsholder og forfatter. Lisbeth har broderet og arbejdet med håndarbejde fra barn og er i dag tilknyttet et kreativt netværk, hvor hun udstiller og sælger sine ting.