Skip to content

Kunsttur med Maja Lisa Engelhardt

Maja Lisa Engelhardt er en af vore førende kunstnere.

Maja Lisa Engelhardt, der til daglig bor i Paris, har stået for kirkeudsmykninger i adskillige danske og udenlandske kirker, og værkerne er som oftest meget farvestrålende. Hun henter mest sin inspiration i den danske natur og i sin egen kristentro. Naturindtrykkene fornemmes i genkendelige enkeltheder, men formen nærmer sig det abstrakte. Maja Lisa finder ideer og inspiration med historisk sammensætning og hendes kirkeudsmykninger tæller alt fra 8 x 8 meter store glasmosaikker, over heftige bronzerelieffer til næsten åndeløse malerier.

 

Det er lykkedes FOF at lave aftale med Maja Lisa Engelhardt, som denne dag vil være med i bussen og fortælle historierne bag nogle af værkerne. Hun uddyber sine tanker bag motiver, farve- og materialevalg mv.

 

Tag med på denne eksklusive busudflugt, hvor vi først besøger Viborg Domkirke og siden Frederiks Kirke v. Karup.

Vi kører i bus fra Grenaa med opsamling i Rønde. Undervejs stiger Maja Lisa Engelhardt på og introducerer os til dagens 2 besøg.

Vi starter i Viborg Domkirke, hvor biskop Karsten Nissen i 2010 bad Maja Lisa Engelhardt tage et kig på domkirkens port, idet han mente at kunstnerens talent med bronzerelief ville gøre noget særligt for den store gamle domkirke af granit.

 

Herefter kører vi til Kongenshus Kro, hvor vi sammen nyder en let og lækker frokost.

 

Midt på eftermiddagen kører bussen så videre til Frederiks Kirke ved Karup. Her skal vi se altertæppet ”Pagtens Ark” og alterbilledet ”Den Nye Pagt” fra 2003.

Sognepræst Carl-Gustav Christensen fortæller stolt, at det er helt enestående, at en dansk landsbykirke har kunnet tiltrække så stor og kendt en kunstner til at stå for udsmykning og farvesammensætning i kirken.

 

Sidst på eftermiddagen vender vi næsen mod Djursland og hygger med kaffe/te og sødt. Forventet ankomst til Grenaa ca. kl. 18.00 – en SMUK oplevelse rigere.

 

Se hele programmet HER

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 29.10.2021 08:30-18:00 Grenaa, Pavillonen Maja Lisa Engelhardt

Maja Lisa Engelhardt