Skip to content

Lys over Skagen

Lys over Skagen

Lys over Skagen – kunst, natur og middag på Brøndums

På spidsen af det europæiske kontinent så et kunstnerkollektiv i slutningen af 1800-tallet det helt specielle lys og lod det skinne på både høj og lav i det lille fiskersamfund. Det gav byen internationalt ry og en ganske særlig plads i kunsthistorien. Kunsten var og er enestående og stadig en markant del af livet i Skagen. Det samme er gule skagenshuse, gourmetrestauranter og badehoteller; og så den unikke natur ikke at forglemme. Med Grenen, hvor Skagerrak og Kattegat mødes. I sandhed ægte og enestående.

Og lige netop kunsten og Skagen er det, som I skal opleve på denne spændende og interessante dagstur til Danmarks nordligst beliggende by Skagen.

Vores guide på turen er Arne Zachariassen, Arne er indfødt Frederikshavner med et stort kendskab til Nordjylland og så var han i mange år turistchef i Skagen. På vejen fra Djursland mod vores mål i Skagen kører vi via Frederikshavn, hvor Arne introducerer os til turen og fortæller lidt om Tordenskjold, Krudttårnet og Store Nordiske Krig og byens tilblivelse og herefter videre nordpå via Aalbæk og Hulsig hede til Gl. Skagen med et kort stop på Solnedgangspladsen.

Vi kører forbi Skagen Odde Naturcenter, som rummer en fantastisk historie om naturens udvikling i og omkring Skagen Odde. Naturcentret er nyeste skud på museum-træet i Skagen og er tegnet af Jørn Utzon. Derpå ”vender vi Grenen” – Danmarks nordligste punkt. 

Turen går herefter til det centrale Skagen, hvor vi i år, er så heldige, at der er en helt unik udstilling med en kombination af en række Monet og P.S. Krøyers værker, som lader sig beskue på det helt unikke museum - P.S. Krøyer er blevet kaldt ’lysets elsker’ af anmeldere og sidste år tog hans værker Paris med storm. Nu er malerens mesterværker tilbage i Danmark til en anderledes udstilling, hvor de udstilles sammen med en perlerække af internationale værklån - kort sagt Franske forbindelser og Nordiske toner.

Nu skal det ikke kun handle om åndelig føde alene – uden mad og drikke osv. – Så vi starter med en gastronomisk oplevelse i Brøndums Hotels historiske lokaler. Hvad er mere naturligt at spise end en ægte Skagen rødspætte – inden vi går til naboen og får en guided rundvisning på Skagens Kunstmuseum.

Herefter er der lidt tid på egen hånd og måske har man lyst til at købe nogle Skagen specialiteter med hjem fra den kendte Slagter Munch, man kan besøge Bamsemuseet eller blot nyde en kop kaffe og is i den lille hyggelige ”Iscafeen” ved Bamsemuseet.

Forhåbentlig mætte af både gastronomi og malerkunst vender vi – sidst på eftermiddagen - næsen hjemad mod Djursland mange oplevelser rigere.

Der er begrænsede pladser på denne tur og sæder i bussen reserveres efter først-til-mølle-princippet. 

Udflugten tilbydes i samarbejde med Djurslands Bank.

Prisen inkluderer:

  • Bustransport t/r med turguide Arne Zachariassen
  • Entré og rundvisning Skagens Kunstmuseum
  • Middag på Brøndums hotel
  • Sandwich fra Slagter Munch til hjemturen

Bemærk udflugter o.lignende er ikke omfattet af muligheden for framelding. Afbestillingsforsikring tegnes ved eget forsikringsselskab. Ret til ændringer forbeholdes.  

For at få det bedste udbytte af FOFs udflugter og kulturrejser, er det deltagernes ansvar, at være i en rimelig god fysisk form, så programmet kan gennemføres som anført. FOF Djursland er medlem af rejsegarantifonden - reg. nr. 2260.

Afgang fra Pavillonen kl. 08.00, opsamling Auning NY busterminal kl. 8.30

Se hele programmet for turen her.