Skip to content

Genåbning af aftenskolerne fra og med søndag den 16. januar. Der vil være krav om mundbind/visir og coronapas i forbindelse med genåbningen af aftenskolen.

Yachtskipper 3

Yachtskipper 3

Yachtskipper af 3. grad (Y3) er den første af to eksaminer, som udgør en teoretisk overbygning på duelighedsbeviset. Bestået eksamen sammen med en syns og høreprøve, giver Sønæringsbevis og adgang til at føre lystfartøjer mellem 15 og 24 meter, i fart i danske farvande, Østersøen, i Nordsøen og Den Engelske Kanal, samt på De Britiske Øer, Irland, Norge, Færøerne og langs Grønlands kyster i en afstand ikke over 30 sømil fra kysten. Sønæringsbeviset giver endvidere ret til at sejle som styrmand i de samme skibe i fart på alle have.

Udover de fundamentale sejladsplanlægnings principper indeholder Yachtskipper af 3. grad, bestemmelse af høj- og lavvande og tidspunktet samt lodskudsberegning til et givent tidspunkt, både beregning ved brug af tabeller og ved brug af Easy-Tide. Bestemmelse af strømmens sætning og fart samt Indhentning og anvendelse af vejrprognoser.