Skip to content

NY DATO: Vores Workshop med blomster og naturens materialer er flyttet til lørdag den 9. april kl. 10.00 - 15.20

Tyskundervisning i FOF

Tysk let øvede - øvede

Tysk let øvede - øvede

Deutsch macht Spaß 2

På dette kursus for letøvede og øvede lærer vi tysk på den sjove måde med masser af spil og leg.

Det handler om at forstå tysk og få modet til at tale det. For at opnå dette laver vi hver undervisningsgang både lytteøvelser og mundtlige kommunikationsøvelser, så vi hele tiden bruger sproget og dermed bliver dygtigere og dygtigere til at bruge det.

Hovedtemaet på kurset bliver Reisen in Deutschland. Her lærer vi om Tyskland som feriedestination, og bliver taget med til både kendte og knap så kendte destinationer og attraktioner. Vi oplever bl.a. julemarkedet i Lübeck, sommerkælkning i Harzen, det tidligere Stasi-fængsel Hohenschönhausen og skiløb på Garmisch-Partenkirchen. I Berlin ”besøger” vi et helt særligt hotel. Det er indrettet i en tidligere badeanstalt og har et indendørs svømmebassin, der kan forvandles til et dansegulv.

I forbindelse med vores tur gennem Tyskland øver vi også, hvordan man reserverer et hotelværelse, bestiller mad på en restaurant, køber et pas til skiliften og meget mere.

Der bliver selvfølgelig også plads til andre temaer, men dem aftaler vi i løbet af kurset, da de vil afhænge af deltagernes interesser.

Grammatik skal der til, for den er sprogets mørtel og binder ord og sætninger sammen. I modsætning til, hvad mange tror, er tysk grammatik både sjov og let at lære. Det skal bare gøres på den rigtige måde. Vi gør det bl.a. med spil og husker samtidig på, at det heldigvis ikke behøver at være perfekt, når vi bruger sproget.

Skrivning er en vigtig del af det at lære fremmedsprog, for her har man tid til at overveje, hvad tingene hedder, hvilket køn navneordene har osv. Derfor vil der undervejs også være små skriftlige øvelser, som understøtter mundtligheden.

Man får mest ud af kurset, hvis man er indstillet på 15-30 minutters forberedelse til hver gang. Det vil desuden være en stor fordel at have en bærbar computer med til hver undervisningsgang, alternativt en iPad.