Fermentering er en ældgammel metode til at konservere fødevarer, men den er også mere end det. Fermenteringen tilføjer fantastiske smagsnuancer og en række sundhedsmæssige fordele til dine råvarer.
På kurset får du først en grundlæggende viden om fermentering. Herefter skal vi selv have fingrene i råvarerne, så du får håndværket ind under huden. Vi bruger gode økologiske råvarer til at fremstille kraut, kimchi og andre fermenterede grøntsager.
Du får fermenterne med hjem efter kurset.
Værd at vide
Medbring: 3 patentglas, der kan rumme cirka 0,8 liter til dine fermenter. Herudover skal du huske en god snittekniv.
Har du ikke dine egne glas kan de købes på kurset.
Materialeudgifter: 150 kr. (inklusiv økologiske råvarer). Afregnes med underviseren ved kursusstart.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Mandag 07.04.2025 | 18:00-21:00 | FOF Kursuscenter | Per Kring |
Jeg er naturvidenskabelig lærer, og sammen med min hustru har jeg en stor have, hvor vi er selvforsynende med æg, frugt og grønt. Vi dyrker vores jord efter regenerative principper, hvor fokus er på at opbygge den sunde og frugtbare jord i et samspil med naturen. Vores have er en klimavenlig have.
Haven forsyner os med gode sunde fødevarer og vi sørger samtidig for mad og levesteder til dyr og insekter. Den store grad af biodiversitet gør, at haven summer af liv.