Skip to content
Fermentering

Fermentering

Fermentering er en ældgammel metode til at konservere fødevarer, men den er også mere end det. Fermenteringen tilføjer fantastiske smagsnuancer og en række sundhedsmæssige fordele til dine råvarer.

 

På kurset får du først en grundlæggende viden om fermentering. Herefter skal vi selv have fingrene i råvarerne, så du får håndværket ind under huden. Vi bruger gode økologiske råvarer til at fremstille kraut, kimchi og andre fermenterede grøntsager.

 

Du får fermenterne med hjem efter kurset.

 

Værd at vide

Medbring: 3 patentglas, der kan rumme cirka 0,8 liter til dine fermenter. Herudover skal du huske en god snittekniv.

Har du ikke dine egne glas kan de købes på kurset.

 

Materialeudgifter: 150 kr. (inklusiv økologiske råvarer). Afregnes med underviseren ved kursusstart.

Vi gør venligst opmærksom på, at afbud til kurset skal meldes senest et døgn før kursusstart.

 

Information

  • Dato 07.04.2025-07.04.2025
  • Adresse FOF Kursuscenter
    Torvet 12
    7400 Herning
  • Lokale Folketskøkken, Stuen
  • Bemærkninger Medbring:Tre patentglas, der kan rumme cirka 0,8 liter til dine fermenter. Herudover skal du huske en god snittekniv, skærebræt, viskestykke og karklud.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 07.04.2025 18:00-21:00 FOF Kursuscenter Per Kring

Per Kring

Jeg er naturvidenskabelig lærer, og sammen med min hustru har jeg en stor have, hvor vi er selvforsynende med æg, frugt og grønt. Vi dyrker vores jord efter regenerative principper, hvor fokus er på at opbygge den sunde og frugtbare jord i et samspil med naturen. Vores have er en klimavenlig have.

Haven forsyner os med gode sunde fødevarer og vi sørger samtidig for mad og levesteder til dyr og insekter. Den store grad af biodiversitet gør, at haven summer  af liv.