Skip to content
Svampejagt | FOF Københavns Omegn

Svampejagt i Hareskoven

Kom med på jagt efter spiselige svampe i Hareskoven, og bliv klogere på hvordan man genkender de mest almindelige spiselige svampe i skoven. Hareskoven er en særlig god svampelokalitet, da det er et stort naturområde med mange forskellige typer af skov. 

Hvis vi er heldige, finder vi både Gul Kantarel, Tragtkantarel, Karl-Johan og Pigsvamp. Svampe er følsomme overfor vejret, så vi kan aldrig vide med sikkerhed, hvad vi kommer til at finde. 

Vi starter med en kort introduktion, går ind i skoven og taler undervejs om, hvad vi finder. Midtvejs holder vi en spisepause og tager et lille hvil. 
Vi afslutter med en samlet gennemgang af dagens udbytte og jeres fund kigges igennem, så der ikke er nogen giftige svampe der sniger sig med hjem. 

På turen er det først og fremmest de spiselige svampe der er i fokus.
Der gives desuden en guide til, hvordan du kan bruge Københavns nye mobil App Svampeatlas til at identificere og dokumentere dine fund.

Medbring kurv, svampekniv, madpakke, vand og noget varmt at drikke. Husk vandrestøvler og tøj der passer til vejret.
Udflugten gennemføres uanset vejret, så husk passende påklædning. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 10.09.2022 11:00-14:00 Hareskoven Klara Rask
Klara Rask | FOF Københavns Omegn

Klara Rask

Klara har en stor passion for natur og mad og gør en dyd ud af at lave inspirerende kurser med stor faglighed og praktisk læring. Hun har en faglig baggrund indenfor botanik, som gør, at du kan føle dig helt tryg ved at tage med hende ud i den spiselige natur. Hun har undervist i vild mad på Hotel- og Restaurationsskolen i København og leveret vilde urter til diverse events og kokkekonkurrencer. Klare har siden 2017 haft sin egen virksomhed: Vilde Råvarer.