Skip to content
Bliv klog på din søvn | FOF Københavns Omegn

Bliv klog på din søvn

Bliv klog på din søvn

Få indblik i søvnens betydning for dit humør og helbred – og svar på, hvad du kan gøre, hvis du i perioder har svært ved at sove. Vi ved at søvn er lige så vigtig som sund kost og motion for vores trivsel og sundhed. Alligevel viser undersøgelser, at omkring halvdelen af befolkningen er trætte i hverdagen på grund af søvnmangel, mens 10-15% lider af mere kronisk søvnbesvær. Samtidig oplever mange, at søvnen bliver presset fra alle sider og at der ikke er ’timer nok i døgnet’ til at få den søvn, man har brug for. I et foredrag om søvn stiller jeg skarpt på emner som: 

• Hvordan er vores søvn bygget op og hvad betyder det for områder som hukommelse, indlæring, social intelligens og vores sundhed? Hvor mange timers søvn har vi egentlig brug for? 

• Søvn som en del af vores døgnrytme: Hvornår er det bedst at stå op og gå i seng? Hvordan kan det være, at de fleste mennesker oplever træthed om eftermiddagen, men føler sig friske igen om aftenen? Få mere energi og udnyt din dag bedre ved at forstå din døgnrytme. 

• Søvnmangel er et af de første symptomer på stress – og søvnmangel er i sig selv en stressfaktor for kroppen. Måske er man fri af sin stress, men søvnen driller stadigvæk, fordi hjernen har lært at sove dårligt. Dette er en af de hyppigste årsager til søvnmangel – hør, hvordan du lærer at sove godt igen.

• Hvad kan du gøre, når søvnen udebliver? Få indblik i søvnspecialistens værktøjskasse til perioder med søvnbesvær.

Foredragsholder er søvnekspert Birgitte Hinz. Birgitte har arbejdet med søvn siden 2012. Hun arbejder til daglig som foredragsholder og behandler, hvor hun hjælper mennesker tilbage til en god søvn og mere overskud i hverdagen.