Skip to content
Det lille hønsehold | FOF Københavns Omegn

Det lille hønsehold i haven

Det lille hønsehold i haven

Har du overvejet at få et lille hønsehold og dine egne friske æg? Ved du ikke lige, hvordan du skal komme godt i gang, så kom og blive klogere på alt det praktiske og de fantastiske oplevelser, der er forbundet med at være hønsehyrde. På dette kursus vil jeg give dig et indblik i hvilke forberedelser, du skal gøre, inden hønsene flytter ind, og hvordan de skal passes. Det er ikke tidskrævende at have høns, men meget vanedannende. Nogle af de emner, jeg vil gennemgå er: Hønseracer, hønsehusets indretning, ræve- og rottesikring, foder, pleje, trivsel, sygdomme, skrukning, kyllingeopdræt, aflivning og meget mere. Der bliver også tid til spørgsmål og selvfølgelig besøg i hønsegården og håndfodring af hønsene. 

Kurset foregår i min kolonihave i Herlev og vil tage udgangspunkt i mit lille hønsehold. 

Da kurset foregår udendørs, skal du have tøj på til vejret (husk fodtøj, der ikke er sart, da vi selvfølgelig skal ind i hønsegården) og medbring evt. en notesbog og en kuglepen. 

Kurset henvender sig til dig, der endnu ikke har høns. 

Jeg er uddannet cand. Scient. Soc. og har været passioneret omkring havedyrkning og økologi i 10 år. Jeg har 3 års erfaring med eget hønsehold og 1 år med en lille flok løbeænder. Jeg har gennemgået en havementoruddannelse i foreningen Praktisk Økologi og brænder for at inspirere til nem, økologisk og bæredygtige havedyrkning.