Skip to content
Fra stress til overskud | FOF Københavns Omegn

Fra stress til overskud

Fra stress til overskud

Du får svar på hvordan hjerne og krop er forbundet, og hvordan man kan bruge denne forbindelse til at sænke stressniveauet og få mere energi. Du får viden om hvordan vores hjerne fungerer, og hvordan vi kan bruge denne viden og forskellige øvelser til at opnå større overskud og energi, og mindre stress.

For at forstå, hvordan vores hjerne fungerer, er det først vigtigt at forstå, at den består af forskellige dele med forskellige funktioner. En af de vigtigste dele er amygdala, som styrer vores reaktion på frygt og stress. Når amygdala aktiveres, udløser det en kamp-eller-flygt reaktion i vores krop, som over tid kan føre til stress og stresssymptomer fysisk eller mentalt. Heldigvis har vi også en anden del af hjernen, som kaldes præfrontale cortex, som styrer vores evne til at tænke og træffe beslutninger.

Denne del af hjernen kan trænes og styrkes, så vi bedre kan håndtere stress og frygt, og dermed øge vores selvtillid. Du bliver introduceret til en metode, der kombinerer hjernen og kroppen for at sænke stressniveauet og øger energien. Denne metode består af simple øvelser, du nemt kan implementere i din hverdag.
Hvordan vores hjerne kan trænes og styrkes, lærer du på foredraget med øvelser, som skaber ro og balance i hjernen, så du får mere overskud og mindre stress.

Efter dette foredrag vil du have en dybere forståelse af sammenhængen mellem hjerne og krop Du lærer en metode, som du kan bruge til at sænke stressniveauet og få mere energi og overskud i hverdagen.