Skip to content
Fingerplanens forstæder på Vestegnen | Kroppedal | FOF Københavns Omegn

København og Fingerplanens forstæder på Vestegnen

Forstæderne i hovedstadsområdet var i en rivende udvikling efter 2. verdenskrig. Fingerplanen fra 1947 skulle imødekomme den store bolignød i Københavnsområdet og samtidig styre byvæksten ud fra København, der ifølge planen forestillede håndfladen med fem byfingre og grønne rekreative områder imellem fingrene. Tilhørerne kommer på en rejse fra København og ud til Vestegnens forstæder, der var i en rivende udvikling efter 2. verdenskrig. Vi besøger bl.a. den planlagte tæt-lave velfærds by Albertslund og parcelhusforstaden Greve, hvor flere fik råd til at bygge hus – ja, flere fik endda råd til tidens nye vidundere: TV, køleskab og bil i carporten. 

Foredraget bygger på Kirsten Egholks bidrag til fotobøgerne ”København i 1960´erne” og ”København i 1970´erne” samt forskning og formidling omkring forstædernes udvikling. 

Til foredraget byder museet på vin/vand og lidt snack. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 06.10.2022 19:00-20:00 Kroppedal Museum Kirsten Egholk
Kirsten Egholk | Foto Kamilla Hjortkær | FOF Københavns Omegn
Foredragsholder

Kirsten Egholk

Kirsten Egholk er etnolog og museumsinspektør på Kroppedal Museum. Hun har arbejdet med både forstædernes og Københavns udvikling fra tidligere ansættelser på Greve Museum og Københavns Museum. Hun er bl.a. forfatter til bøgerne ”Det store rejsegilde”, ”Håndværkerbyen i Greve. Familieindustri i forstaden” og medforfatter til Turbine Forlagets bøger om ”København i 1960´erne” og ”København i 1970´erne”, hvor hun har skrevet om byens forandring og udvikling indenfor byplanlægning og boligudvikling belyst ud fra fotografier.