Skip to content
Foredragsrække i Taastrup | FOF Københavns Omegn

Fredagscafeen sæson 2021/2022

Fredagscafeen sæson 2021/2022

8/10 Amish-Folket
Amish-folket udvandrede fra Europa i slutningen af 1600-tallet til USA for at få lov til at udøve deres religion. Men hvem er de og hvorfor har de valgt em livsstil som er så anderledes fra det øvrige samfund? På trods af at de nægter at bruge moderne teknologi er Amish faktisk som trossamfund i vækst. Hvad kan de byde på som kan tiltrække et moderne menneske?

Elisabeth Sandell

5/11 Bangladesh, hvor ganges-floden munder ud
Vi rejser rundt til lands og vands i det naturskønne og folkerige Bangladesh. Vi tager på tur gennem banglades-hernes historie og kultur og dykker ned i deres nuværende udfordringer. 

Camilla Kornerup

3/12 Giro 413
Per Spillemand har tidligere været aktiv i Visens Venner i Taastrup. For 20 år siden startede han Albertslund Visevenner med fællessang a la Giro 413 med stor succes.

Per Gustafsson

4/2 Catwalk hos Coco Chanel
Hør Karen Høeg, tidligere husmodel hos Coco Chanel, fortælle om sin tid hos ”Mademoiselle”, oplevet fra sminkerummet, systuerne og de daglige catwalks i den ”nr. 5” duftende spejl salon foran filmstjerner, prinsesser og oliemillionærer. 

Karen Høeg

4/3 ”Jeg håber, jeg har gjort en forskel”
Et underholdende og debatskabende foredrag om Eva Smiths liv, retssikkerhed, overvågning, asylbørn, Me Too og meget mere med forfatter og psykolog Anne Knudsen og Steen Valgreen-Voigt. 

Anne Knudsen og Steen Valgreen-Voigt

8/4 Poul Schlüter og hans tid
Hvordan Danmark forandrede sig 1982-93. Poul Schlüter er fyldt 90. Mange husker kun hans regerings triste exit med tamilsagen, men velfærds-Danmark forandrede sig gennemgribende i hans tid. Han lagde grunden til nutidens velstandsniveau – med hjælp fra EU. ’Unionen’ er stendød, sagde Schlüter engang, og så kom den alligevel. Nok mest fordi Tyskland blev genforenet. Foredraget forklarer de store sammenhænge i Schlüters indenrigspolitik og landets økonomi, alt imens verden uden for ændrede sig dramatisk. 

Værtinde: Lis Jensen