Skip to content
Hyggeklubben | Thopper | FOF Københavns Omegn

Hyggeklubben udenbys deltagere

Hyggeklubben udenbys deltagere

18/1 Præst for Gud, Dronningen og fædrelandet

Erik Norman Svendsen kendes af de fleste i kraft af sin rolle som Kongelig Konfessionarius.

Han har været kongehusets præst ved dåb, vielser og begravelser og han har været Dronningens sjælesørger fra 2008 til 2018. Denne aften vil Erik Norman Svendsen fortælle om sin præstegerning og de roller og funktioner, han har udfyldt, igennem et langt liv. Erik Norman Svendsen er født i 1941 i København. Han er uddannet teolog fra Købehavns Universitet i 1968 og har siden været sognepræst i forskellige kirkesogn samt generalsekretær i Kirkefondet. I perioden 1992-2009 var han biskop over Københavns stift. I dag virker han desuden som hjælpepræst ved Garnisons Kirke.
/Erik Norman Svendsen

1/2 Kendte citater

"Citater dukker op igen og igen. De bruges af politikere, talere, forfattere, sangskrivere - og vi bruger dem også mere eller mindre bevidst i det daglige. Men det er ikke kun citaterne i sig selv, der er fascinerende. Ofte ligger der en rigtig god historie bag, og det er blandt andet disse anekdoter journalist Peder Rasmussen er dykket ned i, og som han deler med os denne eftermiddag."

/Peder Rasmussen


15/2 Java- menneskehav mellem aktive vulkaner

Billederne i dette lysbillede foredrag er fra Peer´s rejser tværs over øen fra vest til øst. Vi skal høre om kulturforholdene, historien, religionen og naturen på Java.

/Peer Faurskov


1/3 St. Thomas -mysteriet

- en familiesaga fra 1800-tallets Vestindien og København

I 2017 var det 100 år siden, Danmark solgte De Vestindiske Øer - nu U.S. Virgin Islands - til USA, og der har i den anledning været meget opmærksomhed om øerne. Foredraget giver et indblik i en dansk families dramatiske liv på De Vestindiske Øer og i København i slutningen af 1800-tallet.

/Anne Holm


15/3 Thopper synger Shu-bi-dua

Nu er den velsyngende Thopper klar med et show, der hylder alletiders populære Shu-bi-dua. Mange kender Thoppers flotte stemme fra CD’er med countrymusik og dansktop, men Thoppers stemme har også en lighed med Michael Bundesen. Hertil kommer, at Thopper lige siden barndommen har været stor fan af Shu-bi-dua. Det er derfor en mangeårig drøm, der realiseres, når Thopper hylder "de eneste Shubber, der dur" med showet "Thopper synger Shu-bi-dua".

I showet er der Shu-bi-dua hits på stribe: Den Røde Tråd, Kære Lone, We Wanne Be Free, Hvalen Hvalborg, Stærk Tobak og mange flere fællessangsvenlige toner, der med garanti sikrer den gode stemning (og tager man en svingom, er det tilladt).

/Thopper
 
29/3 Wonderful, wonderful Copenhagen

Sang Danny Kaye i filmen om H. C. Andersen og mange amerikanere kan stadig synge med på sangen. For 30 år siden fik jeg min autorisation som turistfører i Danmark og gennem årene har jeg vist mennesker fra alle dele af verden rundt i København med Havfrue, kongelige, cyklister, børn og hunde, Tivoli, kaffe, is og hygge. Men turismen er anderledes i dag end for 30 år siden, ligesom den har forandret København og vores syn på turister. Tag med på en tidsrejse gennem København set med turistens og turistførerens øjne.

/Elisabeth Sandell
 
12/4 Deporteret til Sprogø og Livø

Der er intet nyt i, at ville sende uønskede individer over på en ø. Fra 1911 til 1961 husede Livø i Limfjorden en ø-anstalt for antisociale og kriminelle åndssvage mænd og fra 1923 til 1961 risikerede "seksuelt løsagtige åndssvage unge piger og kvinder" at havne på Sprogø. Foredraget dykker ned i udvalgte mænd og kvinders historie og navnlig om deres ophold på Livø og Sprogø. Foredraget trækker tråde til de ikke særligt gode gamle dage, hvor man ikke for alvor sondrede mellem gale, åndssvage, asociale, småkriminelle og fattige. Foredraget handler også om - og diskuterer - nutidens syn på de (måske) åndssvage og utilpassede, der ikke ønsker eller evner en tilværelse med en far og en mor, der passer deres arbejde, og børn, der går i skole og til sport og som sammen holder sommerferie på Gran Canaria. 

/Henning Frandsen

26/4 Anekdoter fra de skrå brædder

Lars Halby er opera- og teaterformidler og en eminent rundviser i Operaen, Skuespilhuset og på Gamle Scene. Derudover er Lars tilknyttet andre teatre som formidler og haft mindre roller. Vi skal høre Lars fortælle om de personligheder, som han har mødt i teater- og filmverdenen, lige fra Susse Wold til Joan Collins, og om hans eget alsidige arbejdsliv.

/Lars Halby

10/5 Indien undervejs som stormagt

Under foredraget rejser vi rundt i Indiens storbyer, landsbyer og smukke natur til stemningsfulde billeder. Camilla fortæller om landets mange spændende tiltag og samfundsmæssige udfordringer, set i lyset af landets politiske mål; at være verdens tredje største økonomi i 2040.

/Camille Kornerup

31/5 Ludvig Holbergs liv og levned

Skuepiller Paul Hüttel kommer og fortæller om Ludvig Holbergs liv og levned med eksempler fra sine epistler, som for manges vedkommende kunne være skrevet i dag. Og hvis tiden tillader det, vil Paul Hüttel fortælle om de mange Holberg roller, som han i tidens løb har spillet, ikke mindst på Det kongelige Teater.

/Paul Hüttel