Skip to content
Lunden fra oven | Albertslund | FOF Københavns Omegn

Lunden fra oven: Albertslund før og efter 1973

Lunden fra oven: Albertslund før og efter 1973

“Lunden fra oven” er en dronefoto-udstilling, der fejrer Albertslund Kommunes 50 års jubilæum i 2023. En jury har udvalgt de 30 bedste dronefotos af byens arkitektur og bebyggede miljøer fotograferet af lokale certificerede fotografer. Nordea-fonden, boligselskaberne AB og VA og Albertslund Kommunes kultur- og Fritidsudvalg har støttet udstillingen på Kroppedal Museum. 

7/6 Albertslunds tilblivelse 1847-1973

Om Albertslunds forvandlinger i den moderne tidsalder, fra jernbanens komme til kommunen skifter navn til Albertslund 1973. Før det har byen gennemgået en forvandling fra land til den nye by Albertslund, der for alvor skyder op i 1960‘erne. Vi ser på nedslag i udviklingen fra en funktionærby omkring Vridsløselille statsfængsel til en moderne forstadsby, der bliver et mønstereksempel på hovedstadens byplanlægning. Foredraget ledsages af vin/vand og snacks.

Troels Torp Øhlenschlæger, historiker og arkivleder på Lokalhistorisk Samling Albertslund

14/6 Albertslunds udvikling 1973-2023

Vi ser på den tæt-lave bys videre udvikling. Der vil være eksempler fra den nordlige del af Albertslund med Morbærhaven, Galgebakken - også kendt som Vestegnens kartoffelrækker - og række- og klyngehusene Hyldespjældet. I dag er byens boligmasse under renovering. Samtidig er store byudviklingsprojekter i proces ved Vridsløselille Statsfængsel, Albertslund Centrum, Coop-byen, Hersted Industripark og Hyldager Bakker. Foredraget ledsages af vin/vand og snacks.

Kirsten Egholk, etnolog og museumsinspektør på Kroppedal Museum