Skip to content
Livets facetter foredragsrække | FOF Københavns Omegn

Om livets facetter

Om livets facetter

Velkommen til denne 33. sæson af foredragsrækken Livets Facetter Kilden i Brøndby 2022-2023

Sted: Kulturhuset Kilden - tirsdage kl. 14.00-16.00
Tilrettelægger og vært: Mari-Ann Blok

Har du lyst til at møde flere underholdende og inspirerende foredragsholdere i næste sæson?
Så har du chancen, hvis du melder dig til og møder op på nedennævnte tirsdage kl. 14.00

27. september 2022 kl. 14.00
Mogensen & Kristiansen på slap line (Debat) - Peter Mogensen og Michael Kristiansen, politiske kommentatorer, tidl. spindoktorer m.m.
Traditionen tro indleder det charmerende makkerpar endnu engang sæsonen i foredragsrækken Livets Facetter med en aktuel analyse af de politiske vejrforhold i Danmark, leveret som altid på underholdende vis.

11. oktober 2022 kl. 14.00
Monark og menneske - Thomas Larsen, politisk redaktør, kommentator, forfatter
Thomas Larsen er udkommet med bogen ”Monark og menneske” i anledning af dronning Margrethes 50 års jubilæum som regent.Men hvad er der sket i de år, Margrethe har siddet på tronen - fra dengang hun som ung prinsesse pludselig blev regerende monark?

25. oktober 2022 kl. 14.00
En eventyrer ude på nye eventyr - Rasmus Krath, professionel eventyrer, tidl. KAOS-pilot m.m.
Rasmus Krath er igen ude på nye eventyr i den store verden, og som altid vil han levere et underholdende show, når vi skal høre om de seneste eventyr, han har kastet sig ud i.

8. november 2022 kl. 14.00
Storm P - Peter Borberg, mag.art. i nordisk sprog og litteratur, journalist, forfatter
Robert Storm Petersen, der stadig regnes som én af det 20. århundredes mest fremtrædende kulturpersonligheder, viste i mangeår, hvilke talenter han besad bl.a. som skuespiller, forfatter, tegner og sågar maler. Dag ud og dag ind leverede han tegninger og tekster, som både kaldte på smilet og eftertænksomheden, og som med tiden gav ham prædikatet “Danmarks morsomste mand”.

22. november 2022 kl. 14.00
På job i verdens brændpunkter - Simi Jan, journalist, TV-korrespondent
Vi får en unik smagsprøve på livet som korrespondent i orkanens øje – og hører historierne bag om historierne på TV. En beretning om at rapportere fra verdens brændpunkter, og om at turde bo i et land med en konstant terror-og kidnapningstrussel. Men også en fortælling om at kæmpe for det, man brænder for, og at tage skæbnen i egen hånd.

6. december 2022 kl. 14.00
Ubåde og vestindiske skandaler - historier fra Rigsarkivets gemmer - Adam Jon Konegh, arkivar ved Rigsarkivet
Noget af det bedste ved at arbejde ved Rigsarkivet, er at “falde” over arkivalier som pludselig åbner for de mest utrolige historier. F.eks. historien om danskeren, som omkom under den amerikanske borgerkrig i verdens første undervandsbåd.

10. januar 2023 kl. 14.00
Koncert med Fangekoret - Fangekoret og korleder Louise Adrian
Fangekoret består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, som er fortsat med at synge efter løsladelsen. Korleder igennem 22 år, Louise Adrian, synger med indsatte i fem fængsler og koret optræder landet rundt i de danske kirker.

24. januar 2023 kl. 14.00
Forfra - Anders Langballe, tidl. politisk redaktør på TV2
På baggrund af bogen FORFRA interviewer Martin Flink sin gamle studiekammerat Anders Langballe om det at få to blodpropper, vågne op på et hospital uden at kunne sige noget og om imod alle forventninger at komme tilbage på benene igen. Det er en fortælling om en usund arbejdskultur, præget af konkurrence, lange dage, stress og belønninger til dem, der slider sig i stykker.

7. februar 2023 kl. 14.00
Verdenskunst i Danmark - Bente Scavenius, mag.art i kunsthistorie, kunstkritiker, forfatter m.m.
Bente Scavenius giver eksempler fra verdenskunsten og beretter om væsentlige værkers tilblivelse. Hun fortæller om de udvalgte maleriers oprindelse og forudsætninger, og om hvordan og hvorfor, de er endt på museer i Danmark. Vi får også kendskab til de samlinger eller de samlere, der har været årsag til, at et bestemt værk er kommet over grænsen.

21. februar 2023 kl. 14.00
På ekspedition - Jeanette Varberg, museumsinspektør og arkæolog
Som arkæolog rejser man ofte over hele verdenen i søgen efter svar på fortidens store spørgsmål. Tag med på en rejse til Papua Ny Guinea i de første polynesieres fodspor og til de transsylvanske bjerge, og hør om vovede sejladser, om at vandre op gennem underjordiske floder og blive jagtet af en haj på åbent hav.

*Ret til ændringer forbeholdes.