Skip to content
Rom foredrag | FOF Københavns Omegn

ROM - fra Romulus og Remus til papa Francesco og Mario Drahi

ROM - fra Romulus og Remus til papa Francesco og Mario Drahi

Fra de første ydmyge bebyggelser på Palatinerhøjen, hvor Romulus slog sin broder ihjel og frem til den metropol vi kender i dag, har Rom oplevet republikken, et tyrannisk og hedensk kejserrige, verdensherredømmet og dets undergang, kristenforfølgelser, folkevandringer, barbarer og deres ødelæggelser, den verdslige pavestats magt, slægtsfejder, borgerkrige, fascisme og jordskælv. 

I mere end to tusinde år har menneskehedens vigtigste historiske begivenheder fundet sted lige netop her. Ikke mange byer har så mange storslåede fortidsminder og så storslået kunst. Trods plyndringer, belejringer, pest og hungersnød, har byen rejst sig. 

Rom var midtpunkt for middelalderens civiliserede verden. Den har ladet renæssancens største kunstnere som Michelangelo og Rafael boltre sig. 

Barokken satte sit præg på byen, hvor bl.a. Bernini skabte et væld af fontæner, kirker og pavepaladser. 

I næsten et årti annekterede Napoleon Rom og med hjælp fra Garibaldi, blev Rom hovedstad for det samlede italienske kongedømme - for i nyere tid igen at opleve republikken og ikke mindre end et utalt af skiftende regeringer. 

Der er nok at tage fat på, og det gør vi gennem 3 sprudlende foredrag.  

Foredragene er udformet som et strejftog gennem de forskellige perioder fra antikken og helt op til vor tid. 

Vi starter på Roms fødselsdag den 21. april 753 f.Kr. og rejser fra tiden med de første konger over republikken til kejserdømmet, middelalderen, renæssancen, barokken og romantikken for til sidst at stå i det moderne Rom, der er blevet hovedstad i det samlede Italien. 

Rejsen er krydret med historier, legender og spændende fortællinger om ambitiøse kejsere, kreative paver og en skøn blanding af seriøse og mafiøse regeringsledere.