Skip to content
Beethoven Kulturhøjskolen | FOF Københavns Omegn

Kulturhøjskolen

Kulturhøjskolen

 21/9 Bjergene står der stadig imorgen
“Bjergene står der stadig i morgen” er en altid aktuel sandhed samt titlen på Jans første bog, som er blevet til i samarbejde med komiker, forfatter og billedkunstner Thomas Wivel.
/Jan Tvernø   

28/9 Brumleby - og Kartoffelrækkerne
I foredraget fortæller Anne i ord og billeder om de forskellige byggerier og deres historie fra midt i 1800-tallet og frem til i dag.
/Anne Cornelius   

5/10 Med H.C. Andersen i operaen
Operaeksperten Henrik Engelbrecht er guide på en levende og underholdende tur tilbage til Danmarks og Europas operaverden af i går ved hjælp af Andersens egne dagbøger og rejsebreve.
/Henrik Engelbrecht   

12/10 Danmark, min far og mig
Foredraget tager udgangspunkt i Nasers bog khader.dk, hvor han fortæller om, hvordan han kom til Danmark og hvordan han voksede op mellem to kulturer.   
/Naser Khader   

26/10 Caroline Jönsson
Foredraget tager udgangspunkt i Annes bog: Caroline Jönsson – en familie- og egnshistorie fra Vridsløselille, Vallensbæk og Glostrup.
/Anne Holm Christensen   

2/11 Byen på vrangen
Vi skal høre og se på alt det, vi kender, lige fra Københavns Byret til blandt andet Vor Frue Kirke og Rundetårn m.m. Torben Frandsen   9/11 Ondskab i det konkrete Vi skal igennem 5 udvalgte drabssager: Dagmar Overby, Politimorderen, Peter Lundin, Malene sagen og æresdrabet på Gazahala Khan.
/Ole C. Larsen   

16/11 Strandvejen set fra oven
Vi tager en tur op ad Strandvejen fra København til Helsingør og besøger seværdigheder, historiske lokaliteter og nogle af de imposante bygninger.
/Claus Hagen Pedersen   

23/11 Beethoven
I foredraget møder vi den legendariske komponist og lærer ham at kende gennem den fantastiske musik han skabte.
/Maria Redke   

30/11 Hospitalsklovnen Ludo
Hospitalsklovnen Ludo kommer og åbner ører og hjerter, hvorefter foredraget tager form som en fortælling om uddannelsen og arbejdet som hospitalsklovn.
/Mette Brich   

7/12 Fra partipresse til public service
Danskernes forbrug af nyheder og debat, har på få år skiftet karakter. De gammeldags papiraviser fortsætter med at skrumpe, mens udenlandske giganter, som Google og Facebook, løber med annonceindtægterne. Hvad bliver der tilbage af den danske oplysningstradition og debatkultur?
/Flemming Ytzen