Skip to content
Kunsthøjskolen i Herlev | FOF Københavns Omegn

Kunsthøjskolen i Herlev

Kunsthøjskolen i Herlev

8/2 BAGOM FARVERNES HISTORIE 
I dette foredrag går Janne Malmros bagom farverne og deres historie, som ofte er lige så særprægede, spændende og nuancerede som farverne selv. Hun dykker ned i velkendte farver såvel som de mindre iøjefaldende og ser på deres påvirkning på kunsten og samfundet. Janne er uddannet billedkunstner og bachelor i persisk og har arbejdet med farver i mange år både i Danmark og udlandet. 
// Janne Malmros

22/2 William Turner
Aros viser frem til 4. marts 2022 malerier af William Turner. Den engelske kunstner er intet mindre end et af de vigtigste navne i kunsthistorien. Hans kunst var langt forud for sin tid og inspirerede bl.a. Claude Monet. I dette foredrag tager vi på en rejse fra hans allerførste billeder til de sidste næsten abstrakte malerier.
// Tom Jørgensen

8/3 Det hengemte kunstnerpar Agnes og Harald Slott- Møller
Ægteparret Slott-Møller var på mange måder frontkæmpere for kunsten i DK., da de bl.a. var medstifter til Den Frie Udstilling i 1891, godt hjulpet på vej af en vennekreds af vigtige personer, så som George Brandes, Marie Krøyer og Emil Hannover. Den Frie Udstilling blev dog også deres udstødelse af kunsteliten i 1907, da ægteparret tog afstand til Fynbomalernes kunstudtryk i den såkaldte "Bondemalerstrid"
// Vibeke Sandby

22/3 Van Gogh
Van Gogh er prototypen på den tidligt døde, lidende kunstner. Men det er en grov underkendelse af hans talent at lade ham være kendt, som ”ham der skar sit øre af”. Dels fordi hans betydning for modernismen ikke kan overvurderes, og dels fordi – passer historien med øret? Han begik selvmord ved at skyde sig – eller gjorde han nu også det? Foredraget vil placere ham i sin kunstneriske samtid.
// Rasmus Christian Olsen

Inkl. kaffe
Værtinde: Jytte Mielow Andersen