Skip to content
Kunsthøjskolen | Aksel Riber | FOF Københavns Omegn

Kunsthøjskolen i Herlev

Kunsthøjskolen i Herlev

14/9 Thomas Kluge Thomas
Kluge er blevet kaldt mange ting: Kopist, reaktionær, fascist, men også fornyer af det figurative maleri og en moderne Rembrandt. 
Thomas Kluge beretter om sine billeders tilblivelse, om udvikling og inspiration, og om hvordan han ser sig selv i sin samtid med sin tilsyneladende gammeldags malemåde, som trækker tråde tilbage til barokken, men også til Danmarks kulturarv. Han maler kongehuset, Danmarks krige og har i de seneste år også bevæget sig ind på kristendommens område med sine to altertavler, der smykker kirkerne i Store Magleby og Linne å. Selv siger han, at han ikke bare ønsker at genopdage maleriet, men også de store tanker om, hvad det vil sige at være menneske. 
// Thomas Kluge

28/9 Lisbet Kær Vilhelm Bjerke Petersen
Bjerke Petersen er især kendt for sit surrealistiske maleri. Han var uddannet i Danmark og som den eneste dansker på Bauhaus, hvor han blev undervist af Kandinsky og Klee.
// Lisbeth kær

12/10 Hvad gør Hammershøi til Hammershøi?
Kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær tager os med bagom Hammershøi og vi få ny indsigt. Vi kender til priserne på hans malerier, men kender vi ham overhovedet? Vi ser et værk af ham, og så tænker vi, det forstår vi godt. Men gør vi det? Kom med bag om en af vores allermest særlige kunstnere, og oplev hans store spændvidde.
// Peter Kær

26/10 Dyr i kunsten
Kunsthistoriker Amalie Grubb Martinussen går på opdagelse i dyremotivets mange udformninger og betydninger gennem den europæiske kunsthistorie. Fra antikkens mytologiske bæster og middelalderens bibelske dyreornamentik til nuttede portrætter af menneskets pelsede venner. 
// Amalie Grubb Martinussen

9/11 Mennesker og natur
I 2019 blev Aksel Riber kåret som vinder i tv-programmet Danmarks Bedste Portrætmaler på DR1. Aksel Riber siger selv, Danmarks Bedste Portrætmaler-programmet har givet mig et kunstnerisk boost og - synes jeg -åbnet manges øjne for portrætmaleriet. Kunsten definerer os og det er blevet in at få malet sit portræt af den kunstner man holder af.
// Aksel Riber

23/11 Multikunstneren J.F. Willumsen
Jens Ferdinand Willumsen (1863-1958) var en yderst alsidig kunstner, der beskæftigede sig med mange forskellige stilarter og udtrykte sig i mange forskellige medier: maleri, skulptur, keramik, grafik og arkitektur. Han var en stærk, kontroversiel kunstner i sin samtid, men kan selv i dag tale til os gennem sit særegne og farverige sprog. Han er en kunstner af internationalt format, der ikke er til at komme udenom i dansk kunsthistorie. Vi vil se nærmere på hans liv og værker og de tanker og ideer der lå til grund.
// Dina Rawat