Skip to content
Kunsthøjskolen | Aksel Riber | FOF Københavns Omegn

Kunsthøjskolen i Herlev

Kunsthøjskolen i Herlev

9/3 Mennesker og natur

I 2019 blev Aksel Riber kåret som vinder i tv-programmet Danmarks Bedste Portrætmaler på DR1. Aksel Riber siger selv, Danmarks Bedste Portrætmaler-programmet har givet mig et kunstnerisk boost og - synes jeg -åbnet manges øjne for portrætmaleriet. Kunsten definerer os og det er blevet in at få malet sit portræt af den kunstner man holder af.

Aksel Riber

23/3 Dyr i kunsten

Kunsthistoriker Amalie Grubb Martinussen går på opdagelse i dyremotivets mange udformninger og betydninger gennem den europæiske kunsthistorie. Fra antikkens mytologiske bæster og middelalderens bibelske dyreornamentik til nuttede portrætter af menneskets pelsede venner. 

Amalie Grubb Martinussen

6/4 Multikunstneren J.F. Willumsen

Jens Ferdinand Willumsen (1863-1958) var en yderst alsidig kunstner, der beskæftigede sig med mange forskellige stilarter og udtrykte sig i mange forskellige medier: maleri, skulptur, keramik, grafik og arkitektur. Han var en stærk, kontroversiel kunstner i sin samtid, men kan selv i dag tale til os gennem sit særegne og farverige sprog. Han er en kunstner af internationalt format, der ikke er til at komme udenom i dansk kunsthistorie.

Vi vil se nærmere på hans liv og værker og de tanker og ideer der lå til grund.

Dina Rawat

20/4 Hvad gør Hammershøi til Hammershøi?

Kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær tager os med bagom Hammershøi og vi få ny indsigt. Vi kender til priserne på hans malerier, men kender vi ham overhovedet? Vi ser et værk af ham, og så tænker vi, det forstår vi godt. Men gør vi det? Kom med bag om en af vores allermest særlige kunstnere, og oplev hans store spændvidde.

Peter Kær