Skip to content
Kunsthøjskolen i Herlev | FOF Københavns Omegn

Kunsthøjskolen i Herlev

Kunsthøjskolen i Herlev

13/9 Trædrejerens kunsthåndværk 
Jeg har de sidste 9 år arbejdet med formgivning af træ med fokus på trædrejning.Mit materiale er friskt træ, i form af hele træstammer jeg henter i skovene, hvilket betyder at en tørrings process starter i sammen øjeblik træet fældes og arbejdet påbegyndes. Jeg arbejder med tørringsprocessen som en aktiv del af formgivning fra start til slut.
Jeg er meget optaget af kontrasten mellem de symmetriske betingende teknikker på drejebænken i modspil til naturens organiske former. 
Arbejdet med friskt træ er en langsommelig og til tider ukontrollerbar proces, og det er i det spændingsfelt de for mig interessante værker opstår. En af de teknikker jeg har udviklet, tager udgangspunkt i syninger. Jeg drejer træet papirtyndt på drejebænken og tilføjer syninger med lædersnor de steder hvor jeg fornemmer træet vil revne. Der opstår i tørringsprocessen igen et modspil mellem træets autonomi og håndværksmæssige traditioner og teknikker, som slutligt definerer den endelige form.
// Mikkel Karlshøj

27/9 Katrine Ærtebjerg
Kathrine Ærtebjerg tilhører den “yngre” generation af danske kunstnere, der har markeret sig i offentligheden. Hun har bla. udsmykket Frederik VIIIs palæ på Amalienborg i 2011. Hun arbejder med maleri, akvarel, tegning, tryk og skulptur. Hun synliggør de erfaringer og forandringer, som gennemgås i kroppen ligesom i sindet som en del af den udvikling som mennesket oplever. Omgivelserne er tit og ofte smukke og drømmeagtige.  
// Michelle Garnier

11/10 Kunstner Cecilia Westerberg
Cecilia Westerberg (f. 1967) er uddannet billedkunstner fra Chelsea College of Art & Design i London og har siden år 2000 udstillet adskillige steder i både Danmark og udlandet. Som noget af det seneste Har hun stået bag udstillingen ”Alkymistens Laboratorium” som er blevet vist på 5 museer i Danmark.  ”De overvintrende” på Bakkehuset på Frederiksberg er en poetisk undersøgelse af planters iboende kvaliteter, hvor billedkunstner Cecilia Westerberg åbner vores øjne for, hvad der sker med planterne og vores forhold til dem, når vinteren sætter ind og haven går i dvale.Cecilia Westerberg interesserer sig for planters grosteder, deres brug igennem tiden og hvordan de spiller en rolle i vores moderne natursyn. Hun har ladet sig inspirere af Bakkehusets historiske have og stedets værtinde Kamma Rahbek. Videnskab, natur og folketro  er blandt de områder, hun inspireres af.
// Cecilia Westerberg

25/10 Afghansk kunst 
Afghansk kunst og kultur før og nu. Janne Malmros har boet i Kabul og arbejdet med kunst og kultur der. Hun vil fortælle om hendes egne oplevelser og mødes med den afghanske kultur, kunstnere og kunsthåndværkere. Vi skal høre om traditionelle håndværk, unge kunstnere og om buzkashi - den afghanske nationalsport og meget mere. 
//Janne Malmros

Inkl. kaffe
Værtinde: Jytte Mielow Andersen