Skip to content
Eksklusive operafilm på Skovly | FOF Københavns Omegn

Operahøjskole på Skovly

Operahøjskole på Skovly

Indkvartering på det idylliske kursuscenter Skovly med gastronomi i topklasse.

Start året på den flottest tænkelige måde med udsøgte filmatiseringer af berømte operaer.

Kender du endnu ikke de bedste operafilm, er chancen her nu. Du får nogle af de største kulturelle oplevelser i kombination af genial musik og de finest tænkelige visuelle og sceniske virkemidler i kraft af egentlige filmoptagelser ‘on location’ og som bliver vist på storskærm.

Hvis du så samtidig også er træt af grimme, inkonsekvente og misvisende sparescenografier på diverse operahuse, så er kurset her din redning! Det man ser og hører skal selvfølgelig passe sammen og det kan gøres på flere måder, som det vil fremgå af de 6 viste film, hvoraf nogle har vundet flere priser og udmærkelser. I nogle af optagelserne er der i hundredvis af korister og statister foruden verdensberømte sangere og orkestre. Det har kostet rigtig mange millioner at realisere dem, hvilket man ikke længere kan og vil ofre på den slags projekter. 

Før hver forevisning vil der være en introduktion til operaens handling, opbygning, musikdramatiske virkemidler, de vigtigste motiver/temaer der bliver spillet på klaver, komponisten, forfatteren, instruktøren samt referencer til musik- og samtidshistorien. Der vil også være en kortfattet redegørelse for de filmtekniske virkemidler. 

Flg. operaer bliver introduceret og vist i deres helhed:
Romeo og Julie (Gounod), Macbeth (Verdi), Jægerbruden (Weber), La Bohème (Puccini), Eugen Onegin (Tjajkovskij), Barberen i Sevilla (Rossini).

Tillæg for enkeltværelse kr. 500,-
Mødested: Skovly, Langåsen 13, Stenløse