Skip to content
Sonja Oppenhagen | Foto Tine Harden | FOF Københavns Omegn

“Mit liv, min linedans” - foredrag med Sonja Oppenhagen

Jeg er født i dur, og der har jeg bevæget mig det meste af mit liv. For mig skinner solen, og glasset er halvt fyldt, men når det er sagt, tiltrækkes jeg af mol. Mol som i de store dramaer – og dem har der været nogle stykker af.

Sådan omtaler Sonja Oppenhagen selv sig livs op- og nedture. I “Mit liv, min linedans” åbner den folkekære skuespillerinde for et liv præget af mange opgør – opgøret med den svigtende far, opgøret med lillepigerollen på scenen og opgøret med barndommen og længslen efter trygheden, indtil hun fandt meningen med livet som skuespiller, mor – og i kærligheden.

Mit liv, min linedans er en inspirerende og livsbekræftende fortælling om længslen efter frihed og troen på kunstnerisk integritet. Sonja Oppenhagen har stået på scenen i mere end 60 år og fortæller både anekdoter fra dansk teater og giver et indblik i sine store folkekære roller i blandt andet Badehotellet og Matador.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 18.04.2023 19:00-21:00 Taastrup Kulturcenter Sonja Oppenhagen
Foredragsholder

Sonja Oppenhagen

Sonja Oppenhagen er skuespiller i bl.a. Matador og Badehotellet, og har stået på scenen, siden hun som 9-årig første gang snørede balletskoene på Det Kongelige Teater. Som 15-årig dansede hun sig ind i danskernes stuer og hjerter, som den lille pige med svovlstikkerne i DR’s tv-produktions af H.C. Andersen eventyret.

Det helt store gennembrud fulgte dog nogle år efter med rollen i Matador som den livsglade ”Vicki” Hackel.

Siden da har Sonja begejstret publikum på TV, som f.eks. i Badehotellet, i biograferne og på utallige skrå brædder på landets teatre. Senest har Sonja samlet trådene fra et imponerende arbejdsliv og inviterer publikummet med bag kulissen i selvbiografien i ”Mit liv, min linedans”.