Skip to content
Steffen Kretz | FOF Københavns Omegn

Steffen Kretz – storm på vej

Steffen Kretz – storm på vej

I mange år var Reffitt-familien i Texas en “all-American” kernefamilie med klassiske værdier og stærkt sammenhold. Men så skete der noget. Faderen blev politisk ekstremist, sønnen meldte ham til FBI efter stormen på Kongressen, og nu er familien lige så splittet som resten af Amerika. Det kom som et chok for den sammentømrede familie, at ekstremisme og væbnet oprør mod regeringen voksede ud af deres parcelhus i et søvnigt kvarter i forstæderne. At deres køkken blev omdannet til en politisk slagmark.

På samme måde har det overrasket mange amerikanere, at demokratiet i USA har vist sig overraskende skrøbeligt. At deres nation nu balancerer på en knivsæg og skal vælge mellem frihed og et mindretalstyranni.

Hvordan er Amerika havnet her? En nation, der engang stod sammen om fælles værdier, er i dag splittet som aldrig før. DR's mangeårige USA-korrespondent Steffen Kretz har rejst i alle del af landet og tilbage i historien for at finde svaret på det største politiske spørgsmål i vor tid. For USA’s skæbne er også vores, og demokratiets krise er et fælles ansvar.

“Fra jeg flyttede til USA første gang i 1991 og frem til i dag, har jeg aldrig set amerikanerne så meget i tvivl om deres ståsted som nu. Både i forhold til hinanden og i forhold til resten af verden. Det føles på mange måder som om, at fundamentet under verdens eneste supermagt ryster og truer med at styrte sammen. Det føles, som om en storm er på vej,” siger Steffen Kretz.