Skip to content
Bustur til Gotland | FOF Københavns Omegn

Gotland, Visby, Kalmar og Veksjö

Gotland, Visby, Kalmar og Veksjö

Kultur tur på 4 dage.
Vi begynder vores miniferie med at kører tværs over Skåne til Visby, hvor der gøres et ophold på ca. 1 time, hvor det vil være muligt at besøge Domkirken før vi fortsætter til l Oscarshamn
Kl. 21.00 afgår færgen fra Oscarshaman mod Visby, hvor turen slutter ved vores base på Gotland: ”Tofta Strandpensionat”, hvor vi skal bo i 3 nætter. Hotellet ligger lige udenfor Visby tæt på en af de fineste badestrande.

Gotland er Sveriges største ø. Øen var oprindelig dansk, men blev tabt til svenskerne i 1645. Allerede i Stenalderen blev øen befolket, og der er gjort mange fund på øen fra Sten- og Bronzealderen samt fra vikingetiden. 

Middelalderbyen Visby er en totalt fredet by og helt uden biler. Byen er desuden omgivet af en 3 km lang bymur, der markerer byens opståen i 1200-tallet. I 1995 kom byen på UNESCO´s liste over Verdenskulturarv.

Dag 2:
Første dag på Gotland koncentrerer vi os om Visby, hvor vi har en hyggelig formiddag med byvandring, hvor vi bl.a. besøger øens domkirke og Den Botaniske haven. Der vil også være tid til at udforske museer, cafeer og forretninger.  Ud på eftermiddagen drager vi via Högklint med den fantastiske udsigt over Visby, videre til Klintholm, som er berømt for Kong Valdemar Atterdags entre i 1363. Der vil være tid til at bade og nyde stedets naturskønne omgivelser inden aftensmaden.
.
Dag 3:
Kører vi nordpå rundt på øen, til Galgebakken, før vi fortsætter til Fårösund og sejler over til Farö.  Hvor vi kører op langs raukekysten med de fantastiske sandstensformationer og standser et par steder undervejs for at studere raukerne på nærmere hånd. Efter raukebesøgene skal vi besøg i Fårö kirken med Bergmanns grav inden frokosten indtages i en nedlagt militærforlægning. Denne dag er frokost og drikkevarer inkluderet i turen.
Hjemturen går over Slite, med et stort stenbrud, inden vi kører til Tofta Strandpensionat

Dag 4: 
Sidste dag sejler vi tilbage til fastlandet, hvorefter vi kører mod Danmark
På hjemturen gøres der ophold for at spise dagens hovedmåltid i Ljungby. Kort ophold i Veksjö ca. 40 min.
Turen er med 3/4 pension på Gotland og er med dansk rejseleder/guide og assistent på hele turen.

Turen indeholder:
Dansk turleder og guide samt medhjælper under hele turen
3 overnatninger
3 x middage ekskl. drikkevarer, dog dag 4 er der 1 drik, alkoholfri inkl.
3 x morgenmad, nr. 3 er på færgen hjem
1 frokost inkl. drikkevarer, alkoholfri busforplejning 

NB!! Ingen ekstra betaling for fast plads i bussen

Event afbudsforsikring tegner du selv

Husk pas eller kørekort samt kreditkort og/ eller svenske penge.
Mødested: Herlev Station - Taastrup Station