Skip to content
Bustur til Gotland | FOF Københavns Omegn

Gotland, Visby, Kalmar og Veksjö

Gotland, Visby, Kalmar og Veksjö

Vi begynder miniferien med at køre tværs over Skåne til Kalmar, hvor vi gør et ophold på ca. 3 time. Her kan man besøge Domkirken og fæstningen efter ønske. Kl. 21.00 afgår færgen fra Oscarshaman mod Visby, hvor turen slutter ved vor base på Gotland, Tofta Strandpensionat. 

Vi skal bo 3 nætter på stedet, der ligger lidt udenfor Visby, lige ned til en af verdens fineste badestrande med lunt vand. Gotland er Sveriges største ø. Middelalderbyen Visby er en totalt fredet by og helt uden biler. Byen er desuden omgivet af en 3 km lang bymur, der markerer byens opståen i 1200-tallet, og i 1995 kom den på UNESCO´s liste over Verdenskulturarv. 

Dag 2: Første dag på Gotland koncentrerer vi os om Visby, hvor vi har en hyggelig formiddag med besøg i bl.a. øens domkirke og botaniske have, hvorefter der bliver et par timer til at udforske museer, cafeer og forretninger. Over middag kører vi ud på den sydlige del af øen, hvor vi bl.a. besøger Roma, øens gamle kongsgård , og Asger Jorns grav, der ligger ved Görtlingbo. Også ved middelaldergården Katholt, gøres der et ophold. 

Dag 3:
Vi kører nord på, og stopper ved Högklint med et fantastisk kig ind over Visby, og videre til Galgebakken, før vi fortsætter til Fårösund, hvorfra vi sejler over til Farö. Vi kører op langs raukekysten med de fantastiske sandstensformationer og standser et par steder undervejs for at studere raukerne på nærmere hånd. Efter raukebesøgene skal vi besøg i Fårö kirken med Bergmanns grav. Efter besøget på Fårö kører vi tilbage til Visby, hvor der vil være et par timer på egen hånd, inden vi kører ud til Tofta Strandpensionat. 

Dag 4: Sidste dag sejler vi tilbage til fastlandet hvorefter vi kører til Veksjö hvor vi skal har mulighed for at se Unvandrermuseet og den særprægede kirke. På hjemturen gøres der ophold for at spise aftensmad.

Rejsen omfatter bus tur-retur fra Herlev og Taastrup Station. Dansk guide på hele turen. Rejsefolder med detaljer om alle besøgsstederne. 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på Tofta Strandpensionat, 3 middage ekskl. drikkevarer, 3 gange morgenmad – (nr. 3 er på færgen hjem), 1 frokost inkl. drikkevarer samt busforplejning alle dage

Mødested: Herlev Station – Taastrup Station