Skip to content
Sort sol | FOF Københavns Omegn

Sort Sol

Sort Sol

Oplev eventyret i Tøndermarsken, når op mod ½ million stære på træk opfører luftballetten ”Sort sol” ca. 1 time før solnedgang. Det bør alle opleve mindst én gang i livet. Særlig flot bliver forestillingen, når falke og høge angriber de store stæreflokke.

Vi krydrer miniferien med et ophold i Tønder, hvor vi besøger Kristkirken fra 1500-tallet. Desuden er der mulighed for at besøge ”Det gamle Apotek” med over 26.000 varer fordelt i 44 rum, Tønder Museum, med bl.a. vestslesvigsk kunstindustri og sølvarbejder fremstillet af lokale sølvsmede i perioden 1750-1825 samt Drøsses hus, der er et Kniplingsmuseum. Gågaden er hyggelig og restauranterne og cafeerne det samme.

Efter ophold i Tønder kører vi ud i marsken og videre til det fremskudte dige, inden turen går tilbage til Tønder, hvor vi indlogeres på Hotel Tønderhus.
Med varmt tøj, evt. gummifodtøj og kikkert møder vi naturvejlederen, der vil guide os gennem krogene. Han ved, hvor stærene har tænkt sig natlogi. Nogle gange flytter forestillingen til Tyskland, så husk pas, for vi følger med. Enkelte gange må der påregnes en mindre spadseretur, for at komme tæt på stærene, ca. 1 km.

Aftenen slutter med middag ekskl. drikkevarer på hotellet.

Næste dag kører vi først ned til Noldemuseet i Seebüll, hvor kunstneren skabte sig et refugium i huset tegnet af ham selv. Hele museet er blevet renoveret i 2021-2022. I dag rummer huset mange af hans tegninger samt skiftende særudstillinger. Turen fortsætter herefter via det nye marsktårn tegnet af Bjarke Ingels. Turens sidste stop er Ribe, hvor vi får ca. 1½ time til at indånde den gamle bys atmosfære.

Mødested: Herlev Station kl. 7.30 | Taastrup Station kl. 7.50