Skip to content
Sort sol | FOF Københavns Omegn

Sort Sol

Sort Sol

Sort Sol, Noldemuseet og Ribe

Oplev eventyret i Tøndemarsken, når op mod ½ million stære på træk opfører luftballetten "Sort sol" ca. 1 time før solnedgang. Det bør alle opleve én gang i livet. Særlig flot bliver forestillingen, når falke og høge angriber de store stæreflokke. Vi arrangerer en dejlig tur til dette eventyr.

Vi krydrer miniferien med et ophold i Tønder, hvor vi besøger Kristkirken fra 1500-tallet. Desuden er der mulighed for at besøge "Det gamle Apotek" med over 26.000 varer fordelt i 44 rum, Tønder Museum, med bl.a. vestslesvigsk kunstindustri og sølvarbejder fremstillet af lokale sølvsmede i perioden 1750-1825 og Drøsses hus, der er et Kniplingsmuseum. Gågaden er hyggelig og restauranterne og cafeerne det samme.

Efter ophold i Tønder kører vi ud i marsken og videre til det fremskudte dige inden turen går til Hotel Tønderhus, hvor vi indlogeres. Med varmt tøj, evt. gummifodtøj og kikkert møder vi naturvejlederen, der vil guide os gennem kogene. 

Aftenen slutter på Hotel Tønderhus med middag ekskl. drikkevarer.

Næste dag kører vi først ned til noldemuseet i Seebüll, hvor kunstneren skabte sig et refugium i huset tegnet af ham selv. I dag rummer huset mange af hans tegninger samt skiftende særudstillinger. Turen fortsætter herefter til Ribe, hvor vi efter rundvisning med lokal guide tilbringer 1½ time på egen hånd

Mødested: Herlev Station kl. 7.30 og Taastrup Station kl. 7.50