Skip to content
Rødovre Rådhus | FOF Københavns Omegn

Arne Jacobsen i Rødovre

Rødovre er det sted i landet arkitekten Arne Jacobsen tegnede flest huse til efter sin egen kommune Gentofte. Vi kan stolt fremvise både et rådhus, bibliotek, en skole (Nyager) og to store områder med hans rækkehuse (Islevvænge og Carlsro).

Vi skal høre om manden og arkitekten bag Bellevue, SAS hotel og nationalbanken. Vi ser på hvad der er specielt for hans tankegang og streg, hvor moderne han var for sin tid. Han var en af de første arkitekter der ikke blot tegnede huset, men også designede hele husets indmad: Møbler, lamper, tapeter, gardinstoffer, bestik, kaffekander, drinks- shakere og sågar gårdhaver og de grønne områder omkring huset. Han var en genial arbejdsnarkoman med øje og sans for modernitet og fremtidens behov.

Mødested: Indgangen til Rødovre rådhus

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 17.06.2021 16:00-17:30 Rødovre Rådhus Kristine Nielsen

Kristine Nielsen

Kristine er uddannet folkeskolelærer, som underviser i kreative fag på diverse dag- og aftenskoler. Derudover er hun uddannet turistguide, der formidler Danmarks kulturhistorie med 25 års erfaring som foredragsholder i diverse medborgerhuse, kirker og seniorgrupper. Kristine går byvandringer med grupper i både København og omegn.