Skip to content
Ballontur over Roskilde | FOF Københavns Omegn

Ballonflyvning over Roskilde og Ringsted

Ballonflyvning over Roskilde og Ringsted

Skoven, fjorden og udsigten

Ballonflyvning i region Midtsjælland er den ultimative blanding af natur, byliv og de smukkeste fjorde. Flyveområdet strækker sig fra området omkring Roskilde og ned til Ringsted.

Ved flyvninger i denne region er det svært at undgå at få øje på Roskilde Domkirke, der har været kongefamiliens gravkirke gennem århundreder og i øvrigt er optaget på UNESCO’s liste over verdens umistelige kulturarv. 

I det skovrige midtsjællandske bakkeland, omkring Ringsted og Jystrup, når vi et mere skovrigt område. Skjoldenæsholm skovene er en privat skov og ligger i det kuperede dødislandskab, som er skabt under sidste istid. 

Ballonflyvning - Se hele Sjælland oppefra

Det er ikke usædvanligt, at vi på ballonflyvninger i region Midtsjælland kan komme til at se afgrænsningen af hele Sjælland. Det kræver god sigtbarhed, men er en vidunderlig oplevelse. Fra 500 meters højde kan man se Øresundsbroen og Storebæltsbroen i hvert sit verdenshjørne. Mod nord ses tydeligt Isefjord og Roskilde Fjord med åbningen til Kattegat i horisonten og mod syd knejser Møns Klint majestætisk i det fjerne. Det er den slags ballonture, man inderligt ønsker aldrig stopper, da der hele tiden er nye og spændende ting at se på.

Ved ballonflyvning over Midtsjælland benytter vi typisk startpladser i Tølløse, Gevninge, Skibby, Roskilde, Lejre, Ishøj, Jystrup, Ringsted, Stenlille, Uggerløse og når det er muligt fra København centrum.

Du vil blive kontaktet af FOF på selve dagen for information om, hvor vi skal mødes.

Luftballonturen afsluttes med en hyggelig ceremoni, en skål i Champagne og udstedelse af ’Dåbsbevis’.