Skip to content
Byvandring i Roskilde | FOF Københavns Omegn

Byvandring i Roskilde

Prisen inkl. alle entreer
Kom med på en medrivende tur i søgen efter det middelalderlige Roskilde.

Da Harald Blåtand (død 987) flyttede til Roskilde, blev byen Danmarks hovedstad i nogle århundreder. Det præger endnu byen. Blandt de mange kirker er Domkirken endnu de danske kongers begravelseskirke. Vi mødes ved Roskilde Kloster og går til den gamle Sankt Laurentii Kirke, hvoraf kun tårn og krypt er tilbage. Med lidt held kommer vi ned i krypten under torvet.

Næste destination er Domkirken, som er en hel vandring gennem Danmarkshistorien. Knæl foran det hellige alter, nøjagtigt dér, hvor Ulf, Danmarks jarl, blev dræbt ved sværdet for 995 år siden; se reformationskongens og Frederik den 2.s pragtfulde gravmonumenter; dvæl ved Christian den 4.s beskedne sarkofag fra 1648.

Udenfor undersøger vi Absalonbuen, måske Danmarks ældste eksisterende bygningsværk. Hvis tiden tillader det, tager vi en afstikker til Sankt Ibs kirke fra midten af 1100-tallet, og ender nede ved havnen.

Mødested: Sankt Peders Stræde 8, 4000 Roskilde  

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 25.09.2021 10:00-12:00 Sankt Peders Stræde 8 Henrik Holstein
Henrik Holstein | FOF Københavns Omegn
Foredragsholder

Henrik Holstein

Forfatteren, greve Henrik Holstein er 66 år gammel (2021) og har årelang erfaring fra både erhvervslivet og diplomatiet – men det er historie, som optager ham og som han formidler med smittende gejst og ikke uden humor. Greven er ikke alene en efterspurgt foredragsholder og guide på slotte og i kirker, men også skribent. Forfatter af ’Adel i vor tid’ (250 sider) og ’Hemmelige Helte’ (160 sider) og talrige artikler. Han har været virksomhedsleder, iværksætter, og under Den kolde Krig var han politisk rådgiver for den amerikanske ambassadør i nogle år. Holstein har rejst eller boet i 40 lande eller stater, altid med et vågent øje for Historien.