Skip to content
Byvandring på Christianshavn | FOF Københavns Omegn

Christianshavn – købmandsgårde, baggårde og kanaler

På denne tur oplever vi både det gamle historiske Christianshavn og alle de nye spændende bygninger og tiltag langs Københavns havn. Bydelen kaldes også for Københavns hollænder by og var i 1600 og 1700-tallet Københavns handelscentrum. Vi vandrer bl.a. forbi Asiatisk plads, Udenrigsministeriet, Eigtveds Pakhus, Krøyers Plads og Frelser kirken. Vi kommer igennem ”hemmelige” handelsgårde ned til Chr. Havns kanal og hører om købmændene og handelen, der gjorde det muligt at bygge disse prægtige huse. 

Fra at være et arbejderkvarter i forrige århundrede har stedet udviklet sig til en trendy bydel på sin helt egen facon. Forretningsfolk, yuppier, skæve eksistenser og børnefamilier lever side om side blandt cool cafeer, Michelin restauranter og charmerende 1800-tals huse ved de stemningsfulde kanaler. Vi slutter turen ved Inder broen i Nyhavn med udsigt til Københavns dyreste grund på Papirøen, hvor der er fuld gang i byggeriet.

Mødested: Christianshavn Torv ved Metro station, oppe på gaden

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 15.09.2022 14:00-16:00 Christianshavns Torv V/Metroen Mette Kromann Thomsen
Mette Kromann Thomsen | FOF Københavns Omegn

Mette Kromann Thomsen

Mette glæder sig til at vise dig København og Danmark og fortælle om landets historie. Hun arrangerer vandre-, cykel-, limousine-, metro- og sejlture. På sine ture viser hun sig de kendte seværdigheder, og du kommer på kryds og tværs af København gennem baggårde, skjulte haver og steder, du normalt aldrig kommer, hører historien og bliver opdateret på alt det nye. Hendes ture er altid med kant og allermest er Mette glad for, hvis det lykkedes at introducere sine gæster til nye universer og spændende oplevelser. 

Mette er uddannet som certificeret turistfører på RUC, phytoterapeut, akupunktør og arbejdet som lokal guide i København, Nordsjælland og Midtsjælland på både dansk, engelsk og italiensk. Hun har mange års erfaring som rejseleder i både Danmark og udlandet.