Skip to content
Det borgerlige, skæve og rigtig vilde Frederiksberg byvandring | FOF Københavns Omegn

Det borgerlige, skæve og det rigtig vilde Frederiksberg

Det borgerlige, skæve og det rigtig vilde Frederiksberg

Frederiksberg bliver ofte beskrevet som, ’en perle i en muslingeskal’, borgerlig og lidt kedelig. Vi inviterer dig til at opleve Frederiksberg, på en ’arkitektonisk storby safari’, hvor vi udfordrer dine fordomme og viser dig sider af Frederiksberg, du ikke vidste fandtes. 

Vi har allieret os med tidligere Stadsarkitekt i København, Jan Christiansen, der er vores arkitektoniske ’guide’ på denne ’storby safari’.

Frederiksbergs nyere historie er egentlig ganske underholdende, og sikkert medvirkende til nogle af myterne og fordommene. Siden Frederik 4. byggede sit sommerslot Frederiksberg Slot i 1699-1703, har området tiltrukket det bedre borgerskab. I 1857 var Frederiksberg blevet udskilt af Hvidovre Kommune som selvstændig kommune. Den store nabo Københavns Kommune ’lurede’ længe på, om ikke disse ca. 1600 tdr. land skulle indlemmes i den store kommune. Sådan gik det som bekendt ikke.

I stedet begyndte Frederiksberg, at få sin egen selvstændige profil som en velhaverkommune med gode solide ejendomme, villaer og grønne områder, hvilket ikke gjorde en fremtidig sammenlægning nemmere. I takt med denne udvikling forsvandt Frederiksbergs interesse for den store nabo. Den store udbygning af boligmassen i efterkrigstiden har medført, at Frederiksberg i dag er Danmarks mest folkerige kommune målt i indbyggere pr. kvadratkilometer – på trods af de mange grønne områder og villabebyggelser.

På vores tur skal vi se nærmere på en akse der skæres fra Flintholm til Frederiksberg Rådhusplads, og en tværgående akse, med knæk, fra Andedammen igennem Frederiksberg Have til Porcelænshaven og Diakonissestiftelsen. Du vil opleve traditionalisme og klassicisme samt ny og banebrydende arkitektur, og du ser nye og anderledes erhvervshuse, der naturligt blander sig med interessante boligbebyggelser.

Bemærk, at denne tur indeholder en kort tur med Metroen fra Flintholm Station (Metro) til Fasanvej Station (Metro). Udgift til Metrobillet (1 zone) er ikke inkluderet i billetprisen.

Mødested: Foran Flintholm Station (mod Grøndals Parkvej)