Skip to content
I Bohrs og Ørsteds fodspor rundvisning | FOF Københavns Omegn

I Bohrs og Ørsteds fodspor

Verden blev større i lille København. Her blev elektromagnetismen opdaget, grundstoffet aluminium blev udvundet her for første gang og kvantefysikken blomstrede. Det her er nørdernes København med to naturvidenskabelige genier. Turen har et biografisk og arkitektonisk sigte – det vil sige, at jeg peger på husene og siger noget om historien. Du kan (højst sandsynligt) brillere med større viden om formler og reaktionskæder – eller bare gå med og få sjove oplysninger om to af verdenshistoriens største videnskabsfolk.

På turen ser vi stederne, hvor det skete, men hører også om fodbold, fredskampen og familierne. Både Bohr og Ørsted havde nemlig en elsket broder, der gjorde sig gældende i sit felt, men som står i skyggen af den verdenskendte broder.

Mødested: Nørregade 21, 1165 København K

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 19.09.2022 17:00-19:00 Nørregade 21 Nina Søndergaard
Nina Søndergaard | FOF Københavns Omegn
Turleder

Nina Søndergaard

Nina Søndergaard, født i Aarhus i 1979, er uddannet historiker fra Københavns universitet. I 2010 grundlagde hun firmaet Nørd Tours som specialiserer sig i byvandringer i København. Kulørt, men sand historie. Virkeligheden er vild nok, så man behøver ikke at smøre tykt på.