Skip to content
Jernbanebyen | Arkitekturbilleder | Foto Martin Toft Buchardi Bendtsen | FOF Københavns Omegn

Jernbanebyen - Lokomotivværkstedet, Den gule by og øko-streetfood ‘Banegaarden’

Arkitektfirmaet Cobe vil i de kommende år forvandle DSB’s gamle godsbaneterræn på Vesterbro til Danmarks grønneste bydel med selvkørende busser, delecykler og boldbaner på hustagene. Cobes vinderprojekt lægger samtidig op til, at håndværkerånden fra DSB’s gamle centralværksted genoplives i form af atelierer, workshops og orangerier fulde af lokale kunstnere, håndværkere og iværksættere.

I begyndelsen af 1900-tallet tegnede DSB-arkitekten Heinrich Wenck et utal af bygninger til området, og i løbet af de næste hundrede år voksede værkstedsområdet så meget, at det blev en af byens største arbejdspladser. Efter Øresundsbroen forsvandt på få år al aktivitet i området, og nu spiller ‘Jernbanebyen’ en hovedrolle som kommende bindeled mellem Vesterbro, Sydhavn og indre by.

Og københavnerne kan åbenbart ikke vente med at indtage området, for allerede nu er 184 studieboliger i træ blevet opstillet af CPH Village, og lige ved siden af ligger øko-street food området ‘Banegaarden’, med aktører som bl.a. Aarstiderne og Realdania.

Kom med på en veloplagt byvandring med guide Frederik Lindskov fra Bjarke Ingels’ Kaktustårne og Nexus CPH ved Bymilen forbi Trafiktårn Øst, Metroens klargøringscenter og den historiske Skydebrohal til Lokomotivværkstedet, økomarkedet Banegaarden og Den Gule By.

Mødested: Trafiktårn Øst set fra Kalvebod Brygge mod Vesterbro. Carsten Niebuhrs Gade 49, Kbh. V.

Slutsted: Den Gule By

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 05.09.2022 16:00-18:00 Trafiktårnet Frederik Lindskov
Frederik Lindskov | FOF Københavns Omegn
Turleder

Frederik Lindskov

Frederik er uddannet i kunsthistorie (2001) og filosofi (2009) fra Københavns Universitet. Han har siden 2003 forstået flere og forskelligartede undervisningsforløb. Han har været billedkunstlærer på Københavns Tekniske Skole og operaguide hos Dania Rejser, og er sidenhen blevet fast foredragsholder og omviser hos FOF og i privat regi. Frederik underviser i kunst, filosofi, arkitektur og innovation og er gennem årene kommet tættere på en forståelse af, hvad en god formidlingspræstation kræver: nemlig en idé, en drejebog, grundig forberedelse, gode og spændende præsentationer og et godt og smittende humør ved selve formidlingen.