Skip to content
Kim Larsen og Christianshavn | FOF Københavns Omegn

Kim Larsen og Christianshavn

Kim Larsen og Christianshavn

På sporet af danskheden i en hollandsk bydel.

I 60'erne var kollektivet Sofiegården på Christianshavn en slags forløber for Christiania, og hér boede såmænd Wili Jønsson og Kim Larsen, indtil de - sammen med de resterende ’slumstormere’ - blev kylet ud af strisserne i ’69 - midt om natten…

Hele den identitets- og samfundsmæssige scene, der udfoldes af en ung Kim Larsen og bandet Gasolin i 70’erne er måske det tætteste, vi kommer på et eksistentielt og musikalsk portræt af ’danskheden’ i 2. halvdel af det 20.årh. Hele denne scene er sat på Christianshavn - fra torvet til kanalerne til Sofiegården til Langebro.

Kom med rundt på Christianshavn og oplev den hollandske fæstningsby som Christian IV lod opføre i 1600-tallet, og som sidenhen blev én af de mest danske bydele i Danmark. 

Vi finder ’Huset på Christianshavn’, krydser Christiania, bestiger volden ved Løvens Bastion og følger i øvrigt Gasolins fodspor langs kanalerne fra ’Rabalderstræde’ til den nye ’Lille Langebro’ - som nu måske skal omdøbes ’Kim Larsens Bro’ i mindet om vor kære afdøde nationalskjald.

Mødested: Christianshavns Torv,1410 Kbh. K.
Slutsted: Ved Lille Langebro