Skip to content
Byvandring i Korsør | FOF Københavns Omegn

Korsør rundt

Byvandring i Korsør, byen der startede som primitivt fiskerleje, men blev en vigtig overfartsby for kongen og hans følge.

Korsør er fyldt med spændende historie, lige fra Fæstningen ved havnene over Flådestationen til det gamle Bomhus og Lovsøerne, som var drikkevandsreserverne til byen, hvor brøndene tit blev fyldt med saltvand. Byen huser også en kongegård, og verdens ældste biograf - den er god nok, du kan bare tjekke det i Guinness.

Vi udforsker byen til fods på guidet byvandring, og hvis vejret tillader det, kan vi slutte af med en dukkert i Storebælt.

Den guidede tur kan udvides til at omfatte vikingeborgen Trelleborg, hvor verdens ældste vikingeskjold blev fundet og nu er udstillet. Desuden har de bygget en replica af et langhus, ligesom de har lavet en lille landsby, så man kan få indblik i vikingetidens levevis.

Køretiden til Trelleborg er ca. 20 minutter, og man bør sætte en time af for at opleve hele dette spændende sted.

Mødested: Caspar Brands Plads
Slutsted: Caspar Brands Plads

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 14.08.2021 10:00-12:00 Caspar Brands Plads Lily Bahnsen
Lily Bahnsen | FOF Københavns Omegn
Turleder

Lily Bahnsen

Lily er en engageret fortæller og naturmenneske. Efter at flytte til Korsør i 2007, fik hun øjnene op for den spændende historie, der er i "overfartsbyen" og resten af Vestsjælland, hvor Danmark blev formet i Vikingetiden og den tidlige middelalder. Hun elsker at fortælle historier og anekdoter, og hendes gæster bliver ofte forbavsede over, hvor spændende og hyggelig Korsør faktisk er, når man "kradser lidt i overfladen".

Lily står også i spidsen for skovvandringer på alle årstider og har været spejder hele livet.