Skip to content
Middelalderens Klostre i København | FOF Københavns Omegn

Middelalderens Klostre i København

Kom med på opdagelse i indre København og hør om Sankt Gertrudsklosteret der aldrig har været et kloster. Til gengæld har der været et nonnekloster ved navn Sankt Clara kloster, og vi ser også hvor der har været Franciskanermunke i Gråbrødre Kloster, samt de professionelle sygepassere, Duebrødrene, i Helligåndsklosteret.

Turen ender i Sankt Peders Stræde, hvor Karmelitermunkene holdt til i kort tid, men som kom til at spille en helt særlig rolle i den Københavnske reformation, der betød enden for klostersamfund i Danmark indtil religionsfriheden i forbindelse med afskaffelsen af enevælden. 

Turen er skabt på baggrund af Morten Lander Andersens guide til reformationens København, forlaget Frydenlund, 2017, som deltagerne kan købe efter turen.

Mødested: Ud for Netto på Nørreport Station - Nørrevoldgade 96. Turen ender i Sankt Peders Stræde.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 11.09.2021 13:00-15:00 Nørreport Station Morten Lander Andersen
Morten Lander Andersen | FOF Københavns Omegn
Turleder

Morten Lander Andersen

Morten Lander Andersen er Cand.mag. i historie og religion og bor på Østerbro i København. Morten formidler sine fag gennem byvandringer, hvor store og små historier overrasker og giver eftertænksomhed på en velfortalt underholdende måde. Morten er også forfatter til guidebøgerne: "På tur i reformationens København" og ”På tur i Tordenskiolds København” og medforfatter til guidebogen: "22 ture i København du skal på", samt bidraget til "111 steder i København som du skal se". Morten er også redaktør på Østerbro lokalhistoriske blad: 2100 Ø, som udkommer fire gange årligt.