Skip to content
Parker og militær anlæg i city | FOF Københavns Omegn

Parker og militære anlæg i city

Østre Anlæg - Botanisk Have - Rosenborg - Kongens Have - Nyboder - Kastellet - Langelinie

Guidet tur som udgår fra Langelinie ved krydstogtskibenes kajplads. Vi går gennem nogle af de parkanlæg, som tidligere var en del af fæstningsringen omkring det gamle København. I dag er de delvist forbundne - ses tydeligt fra et oversigtskort - og en af dem er Botanisk Have med sine smukke drivhuse, søer og vækster i mange terrænniveauer.

På tilbagevejen passerer vi Rosenborg Slot, hvor Livgarden hører til. Vi går gennem Kongens Have til de karakteristiske gule huse i Nyboder hvor tidligere Søværnets ansatte boede. I dag er det ikke kun Søværnet, men også de øvrige militære værn, der kan leje sig ind i Nyboder.

Fra Nyboder er der kort til Kastellet, som vi går igennem - eller hele vejen rundt - hvis tiden tillader det. Fra toppen af voldene er der en fantastisk udsigt til havnen og Langelinie til den ene side, og byen til den anden side. Hvis Kastelskirken er åben, kigger vi indenfor.

Mødested: Langelinie, krydstogtkajen
Slutsted: Langelinie, krydstogtkajen

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 21.08.2021 11:00-14:00 Langelinie, krydstoftkajen Magnus Olsen
Turleder

Magnus Olsen

Magnus er cand.mag. i historie og religionsvidenskab fra Københavns Universitet med baggrund i Nationalmuseet, Tøjmuseet og andre museer. Især den mere springfarlige del af vores fælles historie interesserer ham meget. Krudt, kugler, dramatik og storpolitik, ofte med Danmarks skæbne i balance, er nøgleord i Magnus' fortællinger. Han føler sig hjemme i 1600 og frem, men i særdeleshed 1700-tallet og 2. verdenskrig er hans spidskompetence.