Skip to content
Byvandring i Taastrup | FOF Københavns Omegn

Stationsbyen Taastrup

Taastrup er en gammel stationsby, der er bygget på landsbyen Taastrup Valbys marker. I 1907 var Taastrup så stor, så den fik sin egen kirke, der er tegnet af den arkitekt, der tegnede Stærekassen i København. Vi starter med at se på kirken. Fra kirken går turen op til Taastrup Station, der blev anlagt i 1847, og blev kimen til stationsbyen Taastrup. Taastrup voksede langsomt frem og tog form i slutningen af 1800-tallet, centreret omkring tre store købmandsgårde. 

I 1963 blev S-toget forlænget til Taastrup. Dette forvandlede Taastrup til den forstad, den er i dag.  Vi vil på vores tur ned gennem Taastrup Hovedgade se, hvor de tre købmandsforretninger lå, men også på nogle af de gamle forretninger, samt på det gamle rådhus og vandtårnet. For at fuldende byen flyttede den gamle landsbyskole i Taastrup Valby op på Køgevej i 1901 og fik navnet Borgerskolen. Turen slutter her.

Mødested: Taastrup Nykirke, Taastrup Hovedgade 34, 2630 Taastrup 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 17.09.2021 14:00-16:00 Taastrup Nykirke Else Trier
Else Trier | FOF Københavns Omegn
Foredragsholder

Else Trier

Else Trier er lektor cand.mag i historie, dansk og datalogi. i 1993 skrev hun bogen Høje-Taastrup Kommune i fortid og nutid. Fra 1990 til i dag harh un holdt mange foredrag om kommunens historie og udarbejdet 11 historiske byvandringer i Høje-Taastrup Kommune. i 2020 udarbejdede hun dertil 7 historiske skattejagte for børn i Høje-Taastrup i samarbejde med sine børnebørn. Foruden det lokalhistoriske arbejde, har Elske fra 1980-2019 været ansat som historie- og dansklærer på Vestegnen HF og VUC.