Skip to content
Carl Bloch SMK | FOF Københavns Omegn

Ti aktuelle udstillinger med Alice Fanøe

Ti aktuelle udstillinger med Alice Fanøe

De 4.  
Kunstnergruppen ”De 4” dannes i 1921. Vilhelm Lundstrøm, Axel Salto, Karl Larsen og Svend Johansen deler et ambitiøst projekt: De vil omstyrte den salonglatte naturalisme og tidens forældede kunstforståelse.
Mødested: Øregaard Museum

Ejner Nielsen
Ejnar Nielsen (1872-1956) var nok den danske kunstner, der mest direkte forholdt sig til sygdom, fattigdom og død. Ofte er det tragiske sat i kontrast til blomster og smukke landskaber.
Mødested: Hirschsprungs Samling

Sofonisba
Udstillingen er den første i Nordeuropa om den mest anerkendte kvindelige kunstner i italiensk renæssance. Sofonisba levede et virksomt liv som kunstner og hofdame for den spanske dronning.
Mødested: Nivaagaard

Matisse
”Det røde Atelier” hænger til dagligt i New York. På billedet gengives syv af malerens andre værker (heraf hænger tre på SMK). Det røde A. samt seks af de syv er her samlet. Det 7. er tabt.
Mødested: Statens Museum for Kunst.

Vilhelm Lundstrøm
Den store danske modernists udvikling fra de tidlige pakkassebilleder, hen over de ekspressive ”krøllede billeder” og frem til purismen, hvor han finder sit kendte rolige og monumentale udtryk.
Mødested: Ordrupgaard

Neandertaler
Hvor mange % neandertaler er du? Vi sætter fokus på vores uddøde slægtninge og får samtidigt lejlighed til at beundre vægudsmykningerne af Oscar Mathiesen og Per Kirkeby.
Mødested: Statens Naturhistoriske Museum

Davids Samling
På dette enestående museum koncentrerer vi os om den fine lille samling af dansk malerkunst 1750-1850, samt de fornemme europæiske møbler og andet kunsthåndværk fra det 18. århundrede.
Mødested: Davids Samling

Kunstnerkolonierne i Hornbæk & Arild
To søsterkolonier og deres bidrag til udviklingen af det nordiske landskabs- og friluftsmaleri er et overset kapitel i skandinavisk kunsthistorie.
Mødested: Nivaagaard

Carl Bloch
Carl Bloch var grænsegænger mellem guldalderen, som han kom fra, og den moderne, splintrede verden, han døde på kanten af. Hans anseelse led et brat fald fra superstjerne til prygelknabe.
Mødested: Statens Museum for Kunst

Willumsen og El Greco
I perioden 1885 -1940 var El Greco genstand for kultdyrkelse i store dele af Europa. Også Willumsen og andre nordiske kunstnere var optaget af kunstneren.
Mødested: Willumsens Museum

Ret til ændringer forbeholdes.
Entreprisen er ikke inkluderet; men der gives grupperabat.
Mødekort skal medbringes hver gang.