Skip to content
Bustur til Gotland | FOF Københavns Omegn

Gotland, Visby, Kalmar og Veksjö

Gotland, Visby, Kalmar og Veksjö

Vi begynder vor miniferie med at kører tværs over Skåne til Kalmar, hvor vi gør et ophold på ca. 2,5 time. Her kan man besøge Domkirken og fæstningen efter ønske.

Kl. 21.00 afgår færgen fra Oscarshaman mod Visby, hvor turen slutter ved vor base på Gotland: Tofta Strandpensionat.

Vi skal bo 3 nætter på stedet, der ligger lidt udenfor Visby, lige ned til en af verdens fineste badestrande med lunt vand.

Gotland er Sveriges største ø. Øen var oprindelig dansk, men vi tabte den til svenskerne i 1645. Allerede i Stenalderen blev øen befolket, og der er gjort mange fund på øen fra Sten-og Bronzealderen samt fra vikingetiden. I 2012 fandt man endnu en stor sølvskat på 10 kg. Fra Vikingetiden, så mon ikke øen er et besøg værd.

Middelalderbyen Visby er en totalt fredet by og helt uden biler. Byen er desuden omgivet af en 3 km lang bymur, der markerer byens opståen i 1200-tallet, og i 1995 kom den på UNESCO´s liste over Verdenskulturarv.

Dag 2:
Første dag på Gotland koncentrerer vi os om Visby, hvor vi har en hyggelig formiddag med byvandring, og et besøg i bl.a. øens domkirke og Den Botaniske have, hvorefter der bliver tid til at udforske museer, cafeer og forretninger.  Ud på eftermiddagen drager vi via Högklint med en fantastisk udsigt over Visby, videre til Klintholm, som er berømt for Kong Valdemar Atterdags entre i 1363 og sluttelig en stenaldersætning, tilbage til Tofta Strand. Her bliver der tid til at bade og nyde stedets naturskønne omgivelser inden aftensmaden.

Dag 3:
Kører vi nordpå rundt på øen, til Galgebakken, før vi fortsætter til Fårösund og sejler over til Farö. Vi kører op langs raukekysten med de fantastiske sandstensformationer og standser et par steder undervejs for at studere raukerne på nærmere hånd. Efter raukebesøgene skal vi besøg i Fårö kirken med Bergmanns grav inden frokosten indtages i en nedlagt militærforlægning, Denne dag er frokost og drikkevarer inkluderet i turen. Vi kører ud til øens Fyr før næsen sætter kurs mod Tofta.

Hjemturen går over Slite, med et stort stenbrud, inden vi kører til Tofta Strandpensionat

Dag 4: 
Sidste dag sejler vi tilbage til fastlandet, hvorefter vi kører mod Danmark. På hjemturen gøres der ophold for at spise dagens hovedmåltid i Ljungby.

Turen er med 3/4 pension på Gotland og er med dansk rejseleder/guide og assistent på hele turen.

Rejsen omfatter bus tur-retur fra Herlev og Taastrup Station. Dansk guide på hele turen. 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på Tofta Strandpensionat, 3 middage ekskl. drikkevarer, 3 gange morgenmad – (nr. 3 er på færgen hjem), 1 frokost inkl. drikkevarer samt busforplejning alle dage

Mødested: Herlev Station – Taastrup Station