Skip to content
Trøffelfestival | FOF Københavns Omegn

Trøffelfestival på Gotland

Trøffelfestival på Gotland

Trøffelfestival på Gotland - 5 dages busrejse

Afrejse den 17.  – 21. november 2022

På vores tur til Gotland skal vi opleve den gotlandske trøffel, som fejles i november. Vi deltager i en trøffeljagt med trøffeljægere, oplever hunden på jagt efter trøfler og smager på trøfler under middagen. Turen byder også på en enestående historie og lidt af vores Danmarkshistorien, som var en del af den danske konges riger fra Valdemar Atterdag til Christian 4. På vores byrundtur i Visby går vi gennem de smalle gyder og stræder, ser vi stokroserne, der pryder de gamle huse og besøger Domkirken Santa Maria. Vi ser Sveriges ældste forsvarstårn Krudttårnet samt den gamle ringmur.

Den 17. november

Efter opsamling kører vi via Øresundsbroen og med passende pauser og ankommer vi til Oskarshamn, hvorfra vi sejler til Visby på Gotland. Vi nyder middag om bord på færgen og ankommer sent på hotellet. 

Den 18. november

Efter morgenmaden tager vi på en byvandring i den velbevarede Hansestad, der er beskyttet af sin høje ringmur med de 30 tårne. Her oplever vi de gamle købmandsgårde og ser nærmere på ruinerne fra Nordens mægtigste borge og kirker. Gader, der bliver til trapper, skråninger med udsigt til Østersøen og smalle stræder med høje pakhuse fra middelalderen vidner om fortidens rigdomme, som blev købt og solgt her på deres vej til København eller Novgorod, Byzans eller Finmarken.

Om eftermiddagen skal vi lære mere om trøfler og produkterne, år vi besøger det lille trøffelminimarked i indkøbscentret Östercentrum. Vi besøger de forskellige boder, hvor der er information om trøfler, man kan købe trøfler og trøffelprodukter og lære mere om, hvordan man træner en hund til at lede efter trøfler. 

Om aftenen skal vi smage på trøfler og smage en af restauranternes fortolkning af en trøffel after-work. Hele weekenden kan du spise på forskellige restauranter på Gotland, der tilbyder trøffelmenuer. Lørdag er det Trøffelakademis festdag, som begynder med et trøffelseminar i Donnerska huset og også kan ses online. Seminaret handler om trøfler i Sverige og i verden, og hvordan man bruger det i mad. 16.30 starter trøffelceremonien i Domkirken og efter vores skønne seks-retters middag på Clarion Wisby Hotel.

Søndag den 20. november arrangeres der trøffeljagt forskellige steder, blandt andet i Hajdes, Roma, Rute og jagter med eget firma andre steder.

Den 19. november 

På dagens udflugt kører vi går sydpå og vi besøger landsbyen Grötlingbo, hvor vi først ser den gamle og charmerende Kirke, hvor Asger Jorn ligger begravet. Herefter tager vi tilbage til middelalderen på Kattlunds gård, der er en af Nordens bedst bevarede gårde med rødder tilbage til 1200-tallet. Vi ser bl.a. urtehaven og frugtplantagen med lokale æblesorter inden vi kan glæde os til at smage på Gotlands berømte specialitet: Gotlandspandekager. 

Herfra retur til Visby, som er Trøffelakademis festdag. Dagen starter med et trøffelseminar i Donnerska huset og vi hører om trøfler i Sverige og i verden, og hvordan man bruger det i mad. Sidst på eftermiddagen starter trøffelceremonien i Domkirken og vi slutter dagen med en dejlig trøffelmiddag. 

Den 20. november

Vi bruger formiddagen på at tage med guide og nogle trøffeljægere og deres hunden ud i trøffelmarkerne. Under jagten fortæller guiden om trøflen og også hvordan hundene fungerer. Hundene arbejder i snor, så du nemt kan følge med i hundens arbejde og se, hvornår den får trøffelduften i næsen. Når hunden mærker, får du gravet trøflen op og måske duftet til den, allerede inden du har den i hånden.

Herefter er er afslapning tid til en sidste tur i Visby inden afgang med færgen fra Visby sidst på eftermiddagen. Vi spiser middag om bord og ankommer til Oskarshammn først på aftenen. Herfra kører vi direkte til vores hotel i Kalmar, hvor vi overnatter. 

Den 21. november 

Efter morgenmaden tager vi en rundtur i Kalmar og det var her Dronning Margrethe d. 1 samlede Danmark, Norge og Sverige i Kalmarunionen fra 1397 og 150 år frem. Vi går en tur i den hyggelige bymidte med toppede brosten, bymure og stenhuse fra 1600-tallet.

Herefter kører vi til Karlskrona, hvor der er ophold og tid til at nyde frokost på egen hånd. Fortet Kungsholm har i mere end 300 år bevogtet indløbet, og er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste og kan ses fra det meste af byen. Turen går videre via Kristianstad indtil vi ankommer til Danmark og vores hjembyer. 

Med i prisen:
• Kørseli 4-stjernet bus
• FærgeOskarshamm – Visby t/r
• 4x overnatning m/morgenmad
• 2x middag om bord
• 2x middag i Visby
• 1x bytur i Visby
• 1x besøg på Trøffelmarked
• 1x trøffeljagt
• Udflugteri henh. Til program
• Danskrejseleder

Opsamling:

Kl. 08.00 – Tåstrup Station
Hjemkomst ca. kl. 19.00

Diverse informationer: 
GIBA Travel forbeholder sig ret til mindre ændringer i programmet i forhold til de forskellige arrangementer.