Skip to content
Børsen | FOF Københavns Omegn

Børsen

Børsen

Rundvisning i Børsen

Tag med, når vi går på en historisk rejse gennem det pragtfulde bygningsværk, Børsen, som står som et monument over den driftige byggekonge Kong Christian IV. 

Da Kong Christian IV ønskede at gøre København til en metropol, måtte han have en varebørs, hvorfra der kunne handles. I 1619 fik arkitekt, Lorenz van Steenwinckel, overdraget opgaven, og fire år senere, kunne det Københavnske borgerskab komme ind i Børsen; dels for at handle, men i høj grad også for at "se og blive set". Den 128 meter lange bygning fik i 1695 det berømte dragespir med fire drager. Bygningen fungerede indtil 1800-tallet som almindelig varebørs, for herefter i 1855 at blive overtaget af Grosserer Societetet. 

Indvendigt er der i dag mange smukke værelser og kontorer, og mest berømt er nok den gamle børssal samt det smukke bibliotek med P.S. Krøyers berømte maleri af datidens "Store mænd i Danmark". 

Der serveres 1 forfriskning under besøget, og der tages forbehold for at lokaler kan være i brug til andre formål og således ikke tilgængelige. 

Mødested: Børsen, Slotsholmsgade 3, 1216 København K. under børstårnet