Skip to content
Kulturhavn Kronborg | FOF Københavns Omegn

Kulturhavn Kronborg

Kongekaj, Kunst, Kulturværft, Søfartsmuseum, Streetfood etc.

Helsingør har, siden UNESCO fredede Kronborg i år 2000, forvandlet sig fra en gammel sundtoldsby til en overdådig kulturbuffet af nyt og gammelt. Man råder naturligvis over en af Danmarks største skatte, Kronborg, men nu skal slottet opleves på lige linje med en lang række andre hot spots i havneområdet. 

Vi starter turen ved Helsingør Station og hører om byen, Sveasøjlen og Tegners skulpturer. Vi følger Kongekajen til Kulturværftet der er bygget udenpå de gamle værftshaller. Vi hører om de spændende gavlmalerier i havnen og Hans Pauli Olsens skulpturgruppe af værftsarbejdere. Vi passerer skulpturen ’Han’ og går ned i den gamle tørdok der udgør den spektakulære kulisse til M/S Museet for Søfart.

Vi går forbi streetfoodområdet og slutter turen af på Württembergs Ravelin lige ved Kronborg med en historisk tilbageblik på Kronborgs betydning for kongemagten, sundtolden og Helsingør som by.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 01.12.2023 13:00-15:00 Stationspladsen foran Frederik Lindskov
Frederik Lindskov | FOF Københavns Omegn
Turleder

Frederik Lindskov

Frederik er uddannet i kunsthistorie (2001) og filosofi (2009) fra Københavns Universitet. Han har siden 2003 forstået flere og forskelligartede undervisningsforløb. Han har været billedkunstlærer på Københavns Tekniske Skole og operaguide hos Dania Rejser, og er sidenhen blevet fast foredragsholder og omviser hos FOF og i privat regi. Frederik underviser i kunst, filosofi, arkitektur og innovation og er gennem årene kommet tættere på en forståelse af, hvad en god formidlingspræstation kræver: nemlig en idé, en drejebog, grundig forberedelse, gode og spændende præsentationer og et godt og smittende humør ved selve formidlingen.