Skip to content
Museumsvandringer | Alex Da Corte Louisiana | FOF Københavns Omegn

Museumsvandringer med kunstredaktøren

Museumsvandringer med kunstredaktøren

FOF Københavns Omegn har indgået et samarbejde med kunstredaktør Tom Jørgensen Tom vil gide dig igennem 8 aktuelle museumsbesøg hen over efteråret.

15/9 Else Alfelt
Knejsende bjergtinder og betagende udkig op i verdensrummet. Else Alfelt tilhører Cobra-kredsen, men hendes malerier er helt igennem personlige og unikke. En stor oplevelse venter på Arken på denne første store udstilling med Else Alfelt.
Mødested: Arken

22/9 Sofonisba Anguissola
Sofonisba Anguissola var en af de få kvindelige kunstnere i renæssancen, der trodsede alle odds og fik en succesfuld karriere. Igennem sit 96 år gamle liv virkede hun som forbillede for kvinder, der ville bryde de sociale regler, og hun fik bestillingsopgaver fra hele Europa.
Mødested: Nivaagaard

29/9 MAD
Med denne helt specielle udstilling sætter Gl. Holtegaard fokus på mad som tema i kunsthistorien. Vi ser på overdådige festmåltider i barokmalerier, ligesom vi præsenteres for fire yngre danske kunstneres tolkning af mad som tema.
Mødested: Gl. Holtegaard

6/10 Lee Lozano
Vilde malerier af mandlige kønsorganer, værktøj og ansigter med hugtænder. Den amerikanske kunstner Lee Lozano nåede i løbet af sin korte karriere en betydelig succes med sine grovkornede og tegneserieagtige malerier og præsenteret her for første gang i Danmark.
Mødested: Gl. Strand

13/10 Alex Da Corte
Én stor kæmpeinstallation med specialdesignede gulve, stærkt kulørte vægge, neonlys og karakteristiske dufte. Den amerikanske kunstner Alex Da Corte kommer til Louisiana med en udstilling, der vil vække alle sanser i et imponerende festfyrværkeri af indtryk.
Mødested: Louisiana

3/11 Matisse
Mon ikke denne udstilling bliver årets største publikumssucces? Ingen ringere end Matisse besøger Statens Museum for Kunst. Hans epokegørende malerier i rene ublandede farver påvirkede en hel generation af kunstnere og står fortsat som noget af det smukkeste, der nogensinde er malet.
Mødested: Statens Museum for Kunst

17/11 Kongerækken
Berømte og berygtede Jim Lyngvild tager med denne udstilling fat på den danske kongerække. Mere end tre meter høje fotografiske portrætter af konger og dronninger i overdådige kostumer vil pynte væggene på det gamle renæssanceslot Kronborg.
Mødested: Kronborg

24/11 Neue Sachlichkeit
I Tysklands brølende 20´erne og frem til nazisternes sejr var kredsen omkring Neue Sachlichkeit en af de vigtigste kunstnergrupper. Rasende satire, grum realisme og social indignation prægede gruppen med kunstnere som Otto Dix, Georg Grosz og August Sander i spidsen.
Mødested: Louisiana