Skip to content
De danske studenters roklub | FOF Københavns Omegn

Særrundvisning - De danske studenters roklub

Særrundvisning - De danske studenters roklub

I Danmark var der mange der følte, at den tyske besættelse af Danmark under 2. den verdenskrig var en skamfuld ydmygelse, fordi vi ikke, i modsætningen til Norge gjorde synderlig modstand mod overmagten, før langt henne i besættelsestiden.

Derfor begyndte tanken om en aktiv modstands mod ”besætterne” allerede fra første dag flere steder i Danmark. Et af stederne var roerne i Danske Studenters Roklub, DSR.

Når man studerer modstandskampen under denne krigsperiode, træder bl.a. tre akronymer frem: KU (Konservativ Ungdom) DKP (Danmarks Kommunistiske Parti) og DRS (Danske Studenters Roklub).

Mange DRS–roere var aktive i modstandsbevægelsen, 19 af disse gav deres liv. Men hvorfor var der netop så mange roere, som blev aktive i modstandskampen, hvad var deres baggrund og hvilken rolle spillede disse, fortrinsvis unge mænd i modstandsbevægelsen?

Kom med til dette spændende arrangement og hør fortællingen om roernes indsats, både til lands og til vands. Vi skal også høre hvordan Poul Henningsen og Arne Jacobsen kom over Øresund til Sverige i både 30. september 1493. 

Sammen med Paul Brüniche-Olsen, nuværende medlem af klubben dykker vi ned i den spændende historie mens vi vises rundt i huset og ser de mange statuetter, malerier og buster der findes overalt i klubben.

Mødested: Strandvænget 55, 2100 København K.