Skip to content
Hele Danmarks Grethe | Foto Gudmund Thai | FOF Københavns Omegn

Hele Danmarks Grethe - en musikalsk portrætforestilling om Grethe Sønck

Hele Danmarks Grethe - en musikalsk portrætforestilling om Grethe Sønck

Prisen er inkl. 1 glas vin

Hele Danmarks Grethe en musikalsk portrætforestilling om Grethe Sønck. 

Mange mindes nok Grethe Sønck fra hendes første store musikalske succes fra 1960 om den svigefulde “Klaus Jørgen”. Flere husker hende sikkert fra 80’ernes populære tv-underholdningsprogram “Gæt og grimasser”, hvor hun med usvigelig sikkerhed måtte ned på alle fire og kravle rundt på gulvet. Og hun gjorde det igen og igen. Og igen. Og altid med overskud, varme og venlighed. At alt dog ikke var lutter lykke og idyl, lagde hun ikke skjul på.

Hendes ægteskab med Sejr Volmer-Sørensen var stormfuldt. Han blev hendes skæbne og fik stor indflydelse på hendes karriere. På godt og ondt. Men var det de valg, hun selv ville have truffet? Og hvad gemte der sig mon bag hendes venlige og imødekommende smil?

Med forestillingen Hele Danmarks Grethe fortæller vi historien om en af vores mest afholdte og populære kunstnere. Grethe Sønck var — i ordets bedste forstand — folkelig. Hendes gennemslagskraft var enestående. Folk elskede hende ganske enkelt. Men hvad er folkelighed egentlig? Og kommer den med en pris?

Forestillingen om hele Danmarks Grethe tegner et portræt af kvinden, der, selvom hun kendte til begge sider af medaljen, blev ved til det sidste med at slå et slaw for det gode humør. Forestillingen er spækket med masser af Grethes mange hits: “Tak for alle kyssene”, “Jeg tror på sommeren”, “Skal det skæres ud i pap”, “Medicin med det samme”, “Hjemme hos os” og mange, mange flere.

Mødested: Grøndalscenteret, Hvidkildevej 64, 2400 Bellahøj