Skip to content
Yin yoga for smidigt bindevæv | FOF Københavns Omegn

Yin yoga - for smidigt bindevæv

Yin yoga er en stille, indadvendt og meditativ yogapraksis, som skaber mærkbare forandringer i både krop og sind. 

I Yin yoga styrker vi ikke musklerne – vi strækker bindevævet dvs. ledbånd, sener og ligamenter. Er dit bindevæv stramt ét sted fx på grund af en dårlig arbejdsstilling eller en tidligere skade, kan det give problemer helt andre steder i kroppen. Vi laver både lirkende bevægelser, massage med bolde og statiske stræk, og mærker hvordan bindevævet giver efter, så det styrkes lidt efter lidt.  

Når vi giver os hen til tyngdekraften og fokuserer på åndedrættet og det vi mærker i stillingerne, hjælper vi nervesystemet med at falde til ro, så kroppen bliver rolig og tankerne stilnes. 

Hver gang slutter vi af med en dejlig lang afspænding.

Der tages naturligvis hensyn til hver enkelt deltagers kropsbygning og niveau, så alle får mest muligt ud af undervisningen. 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 26.08.2024 17:00-18:30 Skovvejens Skole Øst . Egebjer Mette Fischer Nørbjerg
2 Mandag 02.09.2024 17:00-18:30 Skovvejens Skole Øst . Egebjer Mette Fischer Nørbjerg
3 Mandag 09.09.2024 17:00-18:30 Skovvejens Skole Øst . Egebjer Mette Fischer Nørbjerg
Se alle Se færre
Mette Nørbjerg | FOF Københavns Omegn
Underviser

Mette Fischer Nørbjerg

"Yoga skal opleves. Du kan ikke læse, tale eller tænke dig til yoga - du er nødt til at dyrke yoga, for at forstå og mærke effekten af den på egen krop. Yoga handler nemlig ikke så meget om at kunne nå sine tæer, men mere om, hvad du lærer om dig selv på vejen derned".

Mette er uddannet psykoterapeut og yin yogalærer og efteruddannet i meditation og i yoga mod stress og udbrændthed. Hun underviser dels i Yin Yoga, som er de lange stræk af bindevævet, der hjælper til at modvirke dårlig holdning og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, og dels i Mindful Yoga, som er den langsomme, afstressede og beroligende yoga - fordi hun ved, hvad lige præcis dén type yoga kan gøre for et overbelastet nervesystem.