Skip to content
MBSR | FOF Københavns Omegn

8 ugers mindfulness - MBSR-hold

8 ugers mindfulness - MBSR-hold

MBSR - 8 ugers mindfulness-kursus 

Oplever du en stresset hverdag, og ønsker du mere ro og balance i dit liv? 

MBSR-kurset er for alle, der gerne vil have mere nærvær, ro og glæde i deres hverdag. Det kan også være til dig, der oplever søvnproblemer, tankemylder, uro og bekymring, angst eller smerter i kroppen.

Om MBSR 
MBSR (mindfulness-baseret stressreduktion) er et 8 ugers videnskabeligt veldokumenteret træningsprogram. Det er udviklet på University of Massachusetts i USA af den amerikanske professor Jon Kabat-Zinn i 1979. Siden har det været anvendt over hele verden til mange forskellige målgrupper.

Kursets opbygning
Forløbet består af et orienteringsmøde, 8 undervisningsgange (2,5 time) og en hel fordybelsesdag i stilhed. Derudover vil der være 30-45 minutter træning på egen hånd derhjemme 6 gange ugentlig. Du vil få tilsendt lydfiler med guidede meditationer til hjemmearbejdet.

Øvelser
MBSR-holdet er et intensivt forløb, hvor vi træner evnen til at være opmærksomt tilstede i det nuværende øjeblik, uden at dømme. Træningen består af en række praktiske mindfulness-øvelser, som fx liggende kropsscanning, blide yoga-øvelser og siddende meditationer. 

Undervisning
Mindfulness-øvelserne suppleres med samtale om oplevelser og erfaringer. Der undervises også i stressfysiologi og kommunikation, samt i vores måde at forholde os til vores tanker, følelser og adfærd.

Målgruppe
MBSR er ikke terapi, men træning i bevidst nærvær, opmærksomhed og egenomsorg. Det er ikke kun for folk med stress, men for alle der ønsker at lære mindfulness og opnå øget nærvær og større selvindsigt.

Husk yogamåtte
På holdet skal du medbringe din egen yogamåtte/liggeunderlag, samt tæppe. 

Gratis orienteringsmøde
Den første mødegang på MBSR-holdet er et orienteringsmøde, hvor vi gennemgår kursets form og indhold. Her kan du møde underviseren, prøve en enkelt øvelse og stille spørgsmål. Orienteringsmødet er en afklaring af om kursets indhold matcher dine forventninger. 

Klik her for at downloade hele MBSR-programmet

Ved spørgsmål kan underviser kontaktes på lmt@mindfulnessguiden.dk 

Få en smagsprøve her: