Skip to content
Puls og styrketræning | FOF Københavns Omegn

Puls og styrke - cirkeltræning for friske mænd

Puls og styrke - cirkeltræning for friske mænd

Kom i form samtidig med, at du har det sjovt i selskab med andre mænd.

Vi bruger ikke maskiner til denne form for cirkeltræning men en masse andre redskaber, som fx frie vægte, elastikker, ribber stepbænk, vippebræt. Vi står eller ligger på måtter – og bruger vores egen kropsvægt til at skabe modstand, styrken, balancen og få pulsen op.

Cirkeltræningen består af stationer (forskellige øvelser), som er fordelt i en cirkel i salen. Efter en grundig opvarmning, fordeler vi os ud på hver vores station, hvor vi så, hver især, starter med at træne den specifikke øvelse, som stationen består af, hvorefter er der er en kort pause til at skifte til den næste station. Vi cirkulerer således rundt på de forskellige stationer, til vi har været dem alle sammen igennem. 

Stationerne er sammensat sådan at hele kroppen trænes, og at der både er stationer som udfordrer konditionen, samt stationer som udfordrer styrken, koordinationen, bevægeligheden og balancen mm. Alle kan være med. Intensiteten og sværhedsgraden af øvelserne kan tilpasses den enkelte. Der tages både hensyn til hvilken form man er i , og til udfordringer i bevægeapparatet, så som slidgigt, rygproblemer osv. 

Fordelen ved at træne på denne måde er, at træningen bliver mere funktionel, og nemmere at få glæde af i hverdagen. Både i forbindelse med daglige aktiviteter, og i forbindelse med evt. sport. Du bliver instrueret grundigt af underviser der også holder øje med, at du udfører øvelserne korrekt, så du træner optimalt uden at få skader.  

Der er mulighed for virkelig at gå til den og få en god gang sved på panden, men i lige så høj grad for at tage det mere roligt. Vi er et hold – men forskellige hver især.